Cinema City, al doilea cel mai mare operator de cinematografe la nivel global, a inaugurat cinematograful Cinema City din Mega Mall si totodata a dezvaluit in premiera in Romania sala dotata cu tehnologie 4DX, una dintre cele mai noi tendinte ale cinematografiei moderne.

Cinema City Mega Mall a fost inaugurat de catre lantul israelian de cinematografe in urma unei investitii de circa 6-7 milioane de euro, suma la care a contribuit si NEPI, dezvoltatorul proiectului din cartierul bucurestean Pantelimon.

Cinema City

Cinema City si tehnologia 4DX

Noul cinematograf dispune de 14 sali, doar una dintre acestea fiind dotata cu tehnologie 4DX, o premiera pe piata din Romania. Tehnologia 4DX a fost dezvoltata in Coreea de catre compania CJ, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de entertainment din Asia si a fost adoptata de catre cele mai mari studiouri de la Hollywood. Tehnologia 4DX permite activarea tuturor celor 5 simturi cu ajutorul scaunelor hi-tech mobile si a efectelor speciale sincronizate cu actiunea de pe ecran. In timpul vizionarii unui film 2D sau 3D, spectatorii vor simti din plin vantul, ceata, fulgerele, baloanele de sapun, ploaia si mirosurile.

Spectatorii care vor merge in sala dotata cu tehnologie 4DX vor putea trai la intensitate maxima filmul la care au venit. Daca personajul din film traieste din plin o urmarire "ca-n filme" si spectorii vor experimenta aceleasi senzatii datorita scaunelor 4DX care se misca in toate directiile. Daca o furtuna se dezlantuie pe ecran, atunci aceasta se va simti si in sala, datorita adierilor de vant, la care se adauga stropii de ploaie, exploziile de lumina si bubuiturile ce vor insoti fulgerele si tunetele de pe ecran. Printre celelalte efecte se numara fum, baloane de sapun, aburi si mirosuri diverse, sincronizate cu actiunea filmului.

Cinema City

Jurnalistii prezenti la demonstratia in premiera au avut posibilitatea sa testeze cele aproape 130 de locuri din sala de cinema, iar experienta a fost cat se poate de diferita fata de ceea ce am intalnit pana acum in vreun cinematograf din Romania. Este foarte dificil de cuprins in cateva cuvinte ce senzatii traiesti, dar merita incercat. Cert este ca exista anumite restrictii pentru persoanele care sufera de probleme sau afectiuni ale coloanei sau pentru cei cardiaci, iar persoanele cu greutate mai mare de 120 de kilograme nu au voie in sala.

Cinema City sala

Cat costa un bilet la un film 4DX?

Pretul unui bilet pentru un film 4DX va fi mai mare decat cel al unui film obisnuit, astfel ca vizionarea unei pelicule variaza intre 35 de lei in cursul saptamanii si in prima parte a zilei si poate ajunge la 45 de lei in weekend, dupa ora 17:00.

Cinema City sala

Pana in momentul de fata sunt cateva titluri anuntate care vor suporta noua tehologie 4DX, insa din experienta pe care am trait-o in cadrul prezentarii cu presa noul film Mad Max: Fury Road depaseste cu mult asteptarile in ceea ce priveste noua tehnologie.

Reprezentantii Cinema City promit ca vor urma si alte titluri blockbuster care vor fi disponibile in perioada urmatoare si sustin ca locurile in sala 4DX au fost deja epuizate pentru urmatoarele zile.

Cinema City: scurta descriere

Lantul de cinematografe opereaza multiplexuri in majoritatea oraselor mari din Romania: Bucuresti, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Constanta, Iasi, Pitesti, Targu Jiu, Targu Mures si Timisoara. Lantul Cinema City este lider pe piata de cinematografe din Romania si cel mai mare operator din Europa Centrala si de Est. In Romania, Cinema City opereaza 18 multiplexuri, cu 168 de sali si peste 30.000 de scaune.

Cinema City International a devenit al doilea cel mai mare operator de cinematografe din Europa dupa ce si-a unit fortele cu cu operatorul de top din Marea Britanie - Cineworld PLc. Compania este prezenta in 8 tari, detine 203 de cinematografe multiplex, cu peste 1.850 de sali, dintre care 18 IMAX si 6 sali 4DX. Cinema City si-a inceput activitatea in Israel, in 1929, s-a extins in Ungaria in 1997, iar in Romania a ajuns in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri