"Premierul Romaniei surpravietuieste motiunii de cenzura, iar scandalul de coruptie va continua", titreaza agentia Bloomberg. "Premierul Romaniei a reusit sa invinga motiunea de cenzura impotriva Guvernului pe care il conduce. Aceasta situatie probabil nu va stinge criza in care este implicat", comenteaza Bloomberg.

Victor Ponta "este supus presiunilor pentru a demonstra angajamentul de combatere a coruptiei. Uniunea Europeana, care nu a permis Romaniei sa adere la Spatiul Schengen nici macar la opt ani de la aderare, monitorizeaza situatia coruptiei din Romania. Statele Unite au transmis saptamana trecuta, in momentul anuntarii anchetei in cazul lui Victor Ponta, ca «legea trebuie aplicata in mod egal pentru toata lumea»", subliniaza Bloomberg.

"Premierul Romaniei, suspectat de coruptie, supravietuieste motiunii de cenzura", scrie agentia Associated Press. "Primul-ministru al Romaniei, suspectat de acte de coruptie, inclusiv de spalare de bani si conflict de interese, a supravietuit cu usurinta unei motiuni de cenzura", relateaza AP.

"Guvernul Romaniei supravietuieste unei motiuni de cenzura", titreaza Reuters, notand ca "rezultatul asteptat" este "primul mare test politic" pentru Victor Ponta dupa infrangerea suferita in scrutinul prezidential din 2014. "Parlamentul Romaniei a respins vineri o motiune de cenzura impotriva Guvernului social-democratului Victor Ponta, un vot care ii permite sa ramana la putere dar care nu rezolva criza provocata de problemele sale cu justitia", comenteaza Agentia France Presse, amintind ca DNA il suspecteaza pe Victor Ponta de conflit de interese in exercitarea functiei.