O criza politica prelungita in Romania risca sa afecteze cresterea economica, sustine Victor Ponta, precizand ca Guvernul sau incearca sa mentina la nivel anual ritmul de crestere al PIB-ului din primul trimestru, de 4,3%, si are nevoie de stabilitate pentru aplicarea masurilor de stimulare a economiei.

"Planul de relaxare fiscala pregatit pentru anul 2016 are nevoie de aprobarea Parlamentului luna viitoare", afirma Ponta, aratand ca este convins ca motiunea de cenzura va fi respinsa de majoritatea parlamentara.

"Intr-o criza politica, aceste cifre minunate nu sunt neaparat sustenabile, dar maine vom avea o motiune de cenzura. Politica este intotdeauna plina de surprize, dar ziua de maine nu va aduce nicio surpriza, deoarece coalitia de guvernamant va rezista cu hotarare", spune Ponta, citat de Mediafax.

PNL a depus, saptamana trecuta, la Parlament motiunea de cenzura la adresa Guvernului Ponta, care este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si doi de la grupul-democrat, restul fiind deputati si senatori PNL. Motiunea este intitulata

Citeste si:

"Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!".

In motiunea de cenzura se arata ca Ponta ar fi vrut sa ajunga presedintele Romaniei "prin sabotarea deliberata a romanilor din Diaspora" si ca "este timpul sa recunoasca si sa paraseasca puterea".

Dezbaterea motiunii de cenzura va incepe vineri la ora 10.00.