"Poprirea stabilita de ANAF a fost in valoare de 10,3 milioane de lei. Suma integrala a fost platita, dovada platii fiind remisa catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Biroul de Executare Silita, in vederea deblocarii conturilor operationale", potrivit unui comunicat al TVR, publicat joi dupa-amiaza pe site-ul institutiei.

TVR reaminteste in comunicat ca ANAF a blocat, pe 20 iulie, conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor catre bugetul de stat. In acest moment, datoria fiscala totala se ridica la aproximativ 457 de milioane de lei. De asemenea, potrivit comunicatului, Consiliul de Administratie al TVR a luat mai multe masuri in vederea limitarii cheltuielilor si achitarii datoriei catre bugetul de stat, scrie Mediafax.

Astfel, CA al TVR a decis in sedintele din 21, respectiv 28 iulie: inchiderea, de la 1 august, a postului TVR News; comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive, in vederea diminuarii posturilor de conducere; reducerea drastica a deplasarilor si a altor activitati generatoare de costuri; reducerea temporara a activitatii pentru perioada 1 august - 31 decembrie 2015; initierea consultarilor cu sindicatele cu privire la restructrurarea si reducerea de personal; diminuarea, pana la 70-75%, a sumei aferente contractelor de prestari servicii, de munca pe perioada determinata si celor privind cumulul de salarii cu pensii; reducerea cu 20% in medie lunara a drepturilor de autor si a drepturilor conexe; neangajarea productiei unor emisiuni generatoare de costuri mari; reducerea cheltuielilor curente; atragerea de finantari si participari in servicii pentru derularea unor proiecte editoriale; renegocierea unor contracte comerciale.

"Conducerea TVR vizeaza in continuare initierea unor demersuri in masura sa duca la reducerea cheltuielilor, restabilirea echilibrului financiar si la plata datoriilor acumulate", precizeaza TVR. Mai multe surse au declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca TVR a platit, marti, datoria de 10 milioane de lei pentru care i-au fost blocate conturile de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, iar ANAF ar fi dispus sistarea popririi, urmand ca, in cursul zilei de joi, conturile sa fie deblocate.