Faptul ca televiziunea publica a fost retrasa dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) poate fi considerat un risc la securitatea nationala, a declarat duminica seara presedintele PSD, Liviu Dragnea.

''TVR nu e un moft, faptul ca TVR e scoasa din EBU, din reteaua europeana a televiziunilor care schimba informatii si care fac transmisii, poate fi considerat un risc la securitatea nationala. In situatii limita, situatii de catastrofe, situatii de razboi, neprezenta TVR-ului in aceasta retea poate fi extrem de periculoasa pentru noi'', a spus Dragnea la Antena 3, citat de Mediafax.

El a sustinut ca atitudinea Guvernului este ''incalificabila'', iar situatia postului public ''catastrofala''. ''Cu un minim efort trebuie ajutata conducerea TVR sa faca un plan de redresare pentru a putea obtine avizul Comisiei Europene ca banii dati sa nu fie considerati ajutor de stat'', a conchis el.

Premierul Dacian Ciolos a afirmat duminica pe tema situatiei postului public de televiziune ca a venit vremea sa nu i se mai tot ceara cuiva "sa ascunda gunoiul sub pres doar pentru ca se vede urat si miroase urat in campanie electorala''. "A venit insa vremea sa fim sinceri cu noi insine si sa nu tot cerem cuiva sa ascunda gunoiul sub pres doar pentru ca se vede urat si miroase urat in plina campanie electorala. (...). Dar nu mai putem petici sacul spart doar pentru ca trebuie de urgenta de mers la recolta de... voturi", a scris premierul duminica pe Facebook, raspunzand unui comentariu.

El a reamintit ca a cerut Parlamentului schimbarea legislatiei pentru aplicarea masurilor de redresare si numirea de urgenta a unei noi conduceri pentru "a avea un partener de discutie si decizie" si ca TVR este in subordinea Parlamentului. Ministerul Finantelor Publice nu poate sa se implice in sprijinirea financiara a Televiziunii Romane, din cauza cadrului legislativ–este concluzia intalnirii desfasurate vineri la sediul Ministerului Finantelor, intre reprezentantii TVR si cei ai ministerului, conform unui comunicat de presa al TVR.

Televiziunea Romana a fost retrasa dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, a anuntat, vineri, EBU pe site-ul oficial, una dintre consecinte fiind eliminarea din competitia muzicala Eurovision. TVR nu va mai putea participa in editia din 2016 a Concursului Muzical Eurovision si va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numara Eurovision News si Sports News Exchanges, precum si drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiza legala, tehnica si de cercetare, precum si servicii de lobby.

Decizia a fost luata dupa ce a expirat termenul limita dat Guvernului Romaniei pentru a face aranjamentele necesare in vederea efectuarii platii datoriilor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri