Unilever ameninta industria de media online: Nu mai putem face publicitate astfel

Unilever, producator de bunuri de larg consum si al doilea cel mai mare advertiser din lume, ameninta ca isi va retrage publicitatea de pe canalele de media online care nu sunt transparente si creeaza disconfort in societate, dupa cum a declarat Keith Weed, directorul de marketing al Unilever, la congresul IAB, potrivit Retail Detail.

Unilever dispune de un buget anual de 7,7 miliarde euro, din care un sfert reprezinta publicitatea online. In cadrul congresului IAB din Londra, Keith Weed si-a exprimat ingrijorarea cu privire la credibilitatea industriei de media online si s-a plans despre “stirile false, rasismul, sexismul, raspandirea urii si a continutului toxic pentru copii pe internet”. Discursul sau a fost indreptat catre gigantii Facebook, Youtube, Google si Twitter

Mai mult, producatorul de bunuri de larg consum a declarat ca va investi doar in platforme responsabile care isi propun sa aiba un impact pozitiv in societate si ca va colabora doar cu organizatii care vor furniza o mai buna infrastructura digitala. Companiile tech care nu protejeaza copiii sau care creeaza disensiuni in societate nu vor mai gasi un partener in Unilever, a mai spus Weed.

Totusi gigantul din FMCG nu isi doreste sa le ofere un ultimatum companiilor tech, ci mai degraba vrea sa lucreze la o solutie, fiind facute deja demersuri in acest cu partenerii online precum Facebook, Snapchat, Twitter si Amazon. 2018 va deveni fie anul increderii, fie anul in care oamenii se intorc impotriva gigantilor tech, a mai spus Weed.

Citeste si:
Unilever va investi 1 miliard de euro într-un nou Fond pentru climă...
Unilever va investi 1 miliard...
Sursa foto: Casimiro PT/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
“Bacșiș” de 28.000 de dolari pentru că nu a servit un client care nu purta mască
Setari Cookie-uri