De Ziua Mondiala a Libertatii Presei, Dragos Patraru, realizatorul emisiunii Starea Natiei, a publicat o inregistrare video in care conducerea TVR insulta jurnalistii critici cu puterea. Inregistrarea face parte dintr-o ancheta la care echipa Starea Natiei lucreaza si care vizeaza derapajele televiziunii publice din ultimele sapte luni, de cand Patraru si echipa sa s-au reintors, dupa un an si jumatate petrecut la Digi24.

Intr-o postare pe blogul personal, Dragos Patraru publica o inregistrare video in care Doina Gradea, presedintele director general al televiziunii publice si Eduard Darvariu, director si producator executiv TVR 1 insulta jurnalistii din cadrul TVR care sunt critici cu PSD.

"Volumul de informatii este coplesitor. Nu-i putem face fata. Emisiunea Starea natiei ne ocupa aproape tot timpul. De duminica seara si pana joi aproape in noapte nu facem altceva. Nimeni din echipa nu lucreaza mai putin de zece ore pe zi la aceasta productie. Si inca de multe ori suntem departe de ce am vrea sa va oferim. Avem nevoie de timp, pentru a pune cap la cap toate datele acestei anchete, la care lucram de mai bine de 7 luni. Deocamdata, tragem un serios semnal de alarma cu privire la ce se intampla la televiziunea publica. Desi e greu de spus in ce masura, intr-o societate cu totul stramba, un comportament aberant mai poate fi perceput ca atare. Vom vedea.

Am comprimat foarte multe informatii intr-un filmulet, reducandu-i in ultimele zile serios dimensiunea, pentru a arata opinia pe care cei mai importanti oameni ai SRTV – Doina Gradea (presedinte director general) si Eduard Darvariu (Director TVR 1 si producator executiv) – o au despre TVR, despre misiunea publica a televiziunii, despre legile care guverneaza TVR, despre raportarea la putere si despre jurnalism.

Nu e vorba despre noi si despre emisiunea Starea natiei, de aceea am si anuntat public ca nu vom continua aici, daca lucrurile nu se vor schimba. Mai mult, cu privire la intimidarile, amenintarile si incercarile repetate de cenzura, precum si despre masurile menite sa reduca la minimum audienta emisiunii vor fi probabil mai multe procese. Unele probe le pastram pentru sala de judecata. Aici este vorba despre niste oameni care – la ordin politic sau pur si simplu din slugarnicie – vor sa aserveasca televiziunea publica puterii.

Iata filmul pe care l-am facut! Am decis sa nu folosim emisiunea Starea natiei pentru a-l difuza. Urmeaza o productie mult mai mare, cu multe explicatii si cu alte multe inregistrari din care reies nu doar abuzurile editoriale facute de acesti oameni si de altii care, la adapostul protectiei politice, ii slujesc, ci si cele financiare. Vom urca aici si inregistrarile intregi (cele care nu expun sursele noastre), pentru conformitate”.

Saptamana trecuta, in cadrul emisiunii sale, Dragos Patraru a acuzat din nou probleme cu conducerea TVR. „Am fost instiintati in scris de conducerea superioara ca daca mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scosi de pe post”, a spus Patraru in finalul emisiunii de luni seara, potrivit Pagina de Media.

„Vor scriptul dinainte. Pana acum, nu l-au vrut, dar acum vor sa vada ei ce zicem la emisiune.”, le-a explicat el telespectatorilor. „Ceausescu ar fi invidios”, a incheiat Patraru.

„Asa ca sa stiti ce se va intampla cu noi daca nu am mai aparut”, a mai spuns Patraru care a si detaliat cum a fost instiintat in premiera de ceidin TVR ca vor sa vada textele emisiunii inainte ca aceasta sa fie realizata

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri