Protestele de miercuri seara din Piata Victoriei impotriva modificarilor aduse de PSD codului de procedura penala nu au ramas fara rasunet in presa internationala. Publicatii precum Washington Post, Associated Press, Reuters sau France 24 titreaza ca partidul majoritar a ajuns sa declanseze un „Blitzkrieg” legal impotriva sistemului judiciar, sub pretextul contracararii statului paralel.

Reuters relateaza cum legea, trecuta in graba prin Parlament, „ar creste povara dovezilor in investigatiile criminalistice, nu doar cele legate de coruptie. Cazurile ar fi mult mai dificil de dovedit, iar multi acuzatii ar scapa nepedepsiti”.

„Uniunea Salvati Romania si Partidul National Liberal au la dispozitie doar cateva zile sa conteste la Curtea Constitutionala, parte a unei lupte legale cu partidul majoritar ce a inceput de indata ce PSD a ajuns la putere in ianuarie anul trecut si care acum a ajuns un punct critic”, se arata in articolul publicat de Reuters, care trece in revista momentele importante ale luptei anticoruptie, cum ajuta legea inculpatii penal din Parlament si cum explica presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, ca nu exista stat paralel. „Este doar o inventie a PSD pentru a-si explica actiunile impotriva sistemului judiciar. Este simplu”.

„Au fost multe incercari de a slabi sistemul judiciar, dar acum sunt mult mai concentrate, radicale si intr-un timp relativ scurt. De aceea suntem speriati. Este un razboi-fulger”, relateaza Reuters, citandu-l pe judecatorul Cristi Danilet.

Washiongton Post, care citeaza Associated Press, scrie despre protestele din Romania si arestarea jurnalistului german Paul Wagner. „Mii de oameni s-au adunat in fata Guvernului, fluturand steagurile Romaniei, Statelor Unite ale Americii sau ale Uniunii Europene si numind PSD <<ciuma rosie>>. Proteste mai mici au avut loc in orase precum Brasov, Sibiu, Cluj, Timisoara sau Iasi. Miercuri, politia a retinut mai multi protestatari, printre care si jurnalistul german Paul Wagner, care acoperea protestele”.

„Mii de romani au iesit miercuri in strada pentru a protesta impotriva relaxarii legislatiei penale care cred ca vor impiedica lupta impotriva coruptiei. In jur de 5.000 de protestatari s-au adunat in capitala Romaniei, unde au scandat „Nu vom ceda” si „Hotilor”. Mai multe izbucniri cu jandarmii au avut loc in timpul protestului, iar opt persoane au fost arestate”, relateaza France24.

Peste 4.000 de persoane s-au strans miercuri seara in Piata Victoriei, dupa ce o parte dintre ei au protestat la amiaza la Parlament fata de modificarile aduse de PSD, ALDE si UDMR Codului de Procedura Penala, scrie Ziare.com. Mii de persoane s-au strans si in tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri