Justice, Bastille, The Kooks, Kodaline, Cigarettes After Sex, Sofi Tukker, Oscar And The Wolf, Tom Grennan, HMLTD si Isaac Gracie sunt artistii care vor sustine live concerte pe scena principala la a 8-a editie a Summer Well.

Festivalul de muzica alternativa ce are loc anual pe Domeniul Stirbey, din Buftea, se desfasoara anul acesta intre 10 si 12 august. “Festivalul ca o vacanta” debuteaza vineri, 10 august, cu un picnic nocturn (Night Picnic) unde pasionatii de muzica ii pot asculta pe Rhye, prezent pentru prima data in Romania, si Orchestra Simfonica din Bucuresti.

Programul Summer Well 2018

Summer Well isi deschide portile vineri cu un concert al Orchestrei Simfonice Bucuresti, care interpreteaza intr-o maniera clasica cele mai cunoscute piese ale artistilor care vor urca pe scena in cele doua zile de festival. Noul concept prezentat de organizatori, Night Picnic, va oferi publicului vineri proiectul muzical Rhye, artistul cu voce misterioasa, o combinatie speciala intre balada, sentimente si simturi.

Editia din acest an reuneste nume mari ale scenei muzicale internationale, cu 9 artisti prezenti pentru prima data in Romania. Printre cei care vor experimenta pentru prima data vibratia publicului romanesc se numara: Justice, The Kooks, Kodaline, Cigarettes After Sex, Sofi Tukker, Oscar And The Wolf, Tom Grennan, HMLTD si Isaac Gracie.

Ziua de sambata va fi deschisa de Tom Grennan, cantaret si compozitor britanic devenit cunoscut in urma colaborarii cu trupa Chase & Status pe piesa „All Goes Wrong”. EP-ul de debut, „Something In The Water”, a fost produs de Charlie Hugall (care a lucrat cu Florence + The Machine si The Maccabees). Primul lui album - „Lighting Matches” a fost lansat in iulie 2018 si se bucura deja de review-uri stelare in presa din UK.

Belgianul Oscar and the Wolf a captat atentia publicului cu piesa “Orange Sky”, in anul 2003. Primul sau album, “Entity”, lansat in 2014 a atras criticile pozitive si i-au adus recunoastere internationala.

Venita direct din Brooklyn (SUA), trupa Cigarettes After Sex va interpreta cele mai cunoscute piese Affection, Nothing’s Gonna Hurt You Baby, K, la Summer Well 2018. Una dintre cele mai reprezentative definitii ale trupei americane Cigarettes After Sex o constituie o calatorie intr-un univers al melancoliei.

Kodaline, trupa irlandeza de rock alternativ, va marca primul concert in Romania. Trupa a ajuns in atentia fanilor inca din 2012 cu piese “All I Want”, o balada rock, initial neprogramata in planurile de lansari de piese ale trupei, dar care a ajuns pe coloana sonora a celebrului serial “Anatomia lui Grey”.

Justice, duo-ul electro, format din Xavier de Rosnay si Gaspard de Auge reprezinta una dintre cele mai asteptate trupe ale serii si vor incheia ziua de 11 august. Show-urile indraznete ale francezilor sunt o combinatie de muzica, video si lumini, ce au zguduit lumea muzicii electronice inca de la albumul de debut “Cross” din anul 2007. Tot atunci au primit si prima nominalizare la premiile Grammy, primind de-a lungul timpului si 3 premii MTV Europe Music.

Trupa britanica Bastille revine la Summer Well

Ziua de duminica incepe cu Isaac Gracie, una dintre cele mai recente revelatii pe scena muzicala internationala. In anul 2015, Isaac a inregistrat melodia „Last Words” intr-o singura seara si a facut-o publica pe un site de muzica, compozitie care a atras atentia publicului. Cu o sensibilitate incredibila in versuri, Isaac a finalizat inregistrarile pentru albumul de debut, care a fost lansat in aprilie 2018.

HMLTD, “cea mai palpitanta” noua trupa britanica cum este descrisa in presa internationala de specialitate, ajunge la Summer Well 2018. Trupa glam-pop este recunoscuta drept o prezenta excentrica si total inedita pe scena londoneza.

Stilul jungle pop, inspirat din muzica house a anilor ’90 este adus de Sofi Tukker, duo-ul american format din Sophie Hawley-Weld si Tucker Halpern. Unul dintre cele mai cunoscute single-uri ale trupei este “Best Friend”, iar anul trecut, trupa a primit si o nominalizare la Grammy pentru single-ul “Drinkee”. Sofi Tukker au lansat anul acesta primul album: Treehouse.

Si pentru ca muzica indie este intotdeauna atat de apreciata si suna atat de bine in festivaluri, The Kooks sunt printre artistii care se alatura celei de-a 8-a editii a festivalului. Rockeri energici si pasionati, The Kooks fac parte din noua generatie de artisti britanici, cu influente majore din muzica rock clasica. Albumul de debut “Inside In/ Inside Out”, aparut in 2006, a inregistrat un succes fantastic in Marea Britanie, fiind premiat cu 4 discuri de platina in doar primul an de la debut. Un nou album urmeaza sa fie lansat anul acesta.

Cea mai asteptata trupa a serii, Bastille, a reusit sa devina una dintre cele mai iubite trupe indie rock la nivel mondial. Castigatoare a prestigiosului premiu, Brit Award, cu milioane de albume vandute, trupa are milioane de vizualizari pe Youtube pentru cea mai celebra piesa a lor – Pompeii – in prezent, aduna peste 470 de milioane de vizualizari pe Youtube. Bastille a inceput ca proiect solo al vocalistului Dan Smith, iar ulterior i s-au alaturat claparul Kyle Simmons, chitaristul Will Farquarson si tobosarul Chris Wood. Numele trupei a fost inspirat de ziua de nastere a lui Smith, care coincide cu ziua nationala a Frantei („Bastille Day”).

summer well 2018

O noua scena la Summer Well 2018: Red Bull Music Stage

Editia din acest an va avea o noua scena, Red Bull Music Stage, ce va gazdui o productie speciala si un mix eclectic de artisti. Proiectul Culese din Cartier prezinta #TOTSATU’ ii reuneste pe Subcarpati, Cred Ca Sunt Extraterestru, Fratii Grimme, Fantome, Basska, Argatu’ si Mos Martin, Celula de Criza si Hanu’ cu Braga.

Partea internationala este reprezentata de Lady Leshurr, producator si interpret, ce domina scena de rap britanica. Viralizarea seriei sale freestyle, Queen’s Speech (118 milioane de vizualizari pe Youtube) au adus-o in atentia fanilor si a atras laudele criticilor de specialitate.

Portile festivalului Summer Well 2018 se deschid, in ambele zile la ora 12.00. Vineri, 10 august, cu ocazia Night Picnic, accesul se va permite incepand cu ora 18.00.

Bilete Summer Well 2018

Pretul unui abonament este de 315 lei + taxe pana pe data de 9 august (inclusiv) si 355 lei + taxe in zilele festivalului. Abonamente si bilete de o zi pentru festival se gasesc in Orange shops si online pe www.summerwell.ro. Abonamentele sunt disponibile si in reteaua Eventim si online pe easytickets.ro, eventim.ro, entertix.ro, bilete.ro, blt.ro, festicket.com la pretul de de 315 lei + taxe. Pot fi achizitionate si bilete de o zi.

Pentru prima data in cadrul Summer Well festivalul gazduieste o zona de camping, situata in interiorul Domeniului Stirbey. Cei care doresc sa campeze aici au la dispozitie urmatoarele pachete: Camping Spot, Basic Camping (pentru 1 si 2 persoane), Camping Flying Tent (pentru 2 persoane), Camping Flying Tent Extra (pentru 3 persoane). Mai multe detalii puteti gasi aici: https://summerwell.ro/camping.html.

Sursa foto: Summer Well Festival Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri