Cinemax, cel mai mare lant de cinematografe multiplex din Slovacia, isi anunta intrarea pe piata din Romania si deschiderea primelor cinematografe in Bucuresti si Brasov, in centrele comerciale Veranda Mall Bucuresti si AFI Brasov.

Ambele cinematografe vor avea o suprafata cumulata de 5.300 m2, o capacitate de peste 2.000 de locuri si 24 de ecrane in total. Cinematografele Cinemax vor fi dotate cu ultimele sisteme de sonorizare DOLBY Atmos, proiector 4k laser si va oferi un spatiu intre scaune mai mare cu 10% comparativ cu spatiul standard oferit de restul cinematografelor. Ambele locatii vor avea fiecare o sala VIP si un lounge VIP.

Creat in 2006, Cinemax ofera servicii de difuzare a filmelor ajungand in prezent la o retea de 13 cinematografe multiplex in 12 orase din Slovacia, totalizand 65 de ecrane si peste 11.000 de locuri. De la deschiderea sa, Cinemax a avut o evolutie dinamica, iar extinderea operatiunilor sale continua astazi prin anuntarea in premiera a parteneriatelor sale cu Veranda Mall Bucuresti si AFI Brasov, centre comerciale unde urmeaza sa isi deschida primele cinematografe din Romania.

„Suntem incantati sa anuntam intrarea pe piata din Romania a companiei Cinemax. Noile multiplexuri se vor deschide la inceputul anului 2019 cu tehnologie de ultima ora si vor oferi o noua experienta clientilor, oferindu-le acestora un spatiu suplimentar intre fotolii precum si saloane VIP. In ceea ce priveste investitiile, ne uitam la aproximativ 4 milioane de euro in ambele locatii. Aceste locatii reprezinta un prim pas catre dezvoltarea brandului nostru in Romania, unde ne vom extinde reteaua si vom cauta sa ne dezvoltam cat mai mult posibil cota de piata ", a declarat Michal Drobny, Director General.

Cinemax si compania sa afiliata pentru publicitate cinematografica din Slovacia sunt detinute de Continental Film, un business de familie cu capital privat care a fost infiintat in 1997. Acesta a devenit astazi unul dintre cei mai mari distribuitori de filme.

„Astazi avem 65 de sali de cinematograf in Slovacia si intentionam sa dublam acest numar pana in 2020. Doar ca sa va faceti o idee despre intentiile noastre, numai in Romania ne propunem sa ajungem la 30 de ecrane in urmatorii ani, avand deja contracte de parteneriat semnate cu cateva mall-uri locale. Insa mai multe detalii vom putea oferi la momentul oportun” a incheiat Michal Drobny, general manager.

Continental Film este o companie privata si o afacere de familie fondata in 1997. Compania este in prezent unul dintre cei mai mari distribuitori de film din Slovacia. Compania include Cinemax, cea mai mare companie de operare a cinematografiei din Slovacia si compania Continental Media - divizia de vanzari publicitare in cinematografele Cinemax. Indicatorul EBITDA total a ajuns la 5,5 milioane euro in 2017, iar in 2018 se estimeaza ca EBITDA va ajunge la peste 6,5 milioane euro.

Sursa foto: Jag_cz/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri