Filmul ”S-a Nascut O Stea” marcheaza debutul regizoral al actorului Bradley Cooper si primul rol principal al cunoscutei cantarete Lady Gaga intr-un lungmetraj. Doar aceste debuturi reprezinta un motiv suficient pentru a vedea filmul, insa, la final, iti vei da seama ca este cel mai putin important. Pelicula nu este un musical, ci un film a carui actiune se desfasoara in universul industriei muzicale – melodiile din film sunt originale si interpretate live in timpul filmarilor – si nu este doar o poveste de dragoste lacrimogena, ci o poveste de viata care pe unii ii va face sa planga, iar pe altii ii va face sa incremeneasca si le va lua chiar si puterea de a plange.

Recent, o prietena m-a ”provocat” pe Facebook: m-a etichetat intr-o ”leapsa” virtuala cu filme. Trebuia sa postez afisele a zece filme care au avut un impact asupra mea. Am postat, timp de zece zile, postere ale filmelor mele preferate, cate unul pe zi. Mi-am dat seama, la finalul ”provocarii”, mi-am dat seama ca toate filmele ale caror postere le postasem pe Facebook erau din secolul trecut. Niciun film facut dupa anul 2000 nu ma mai impresionase suficient de mult. Si apoi am vazut ”S-a Nascut O Stea” (A Star Is Born in original), debutul regizoral al lui Bradley Cooper, care joaca si rolul principal masculin (Jackson Maine) si primul rol (Ally) intr-un lungmetraj al cunoscutei cantarete Lady Gaga.

Un remake dupa filmul omonim din 1937, filmul se desfasoara in perioada moderna, iar universul industriei cinematografice din primul film este inlocuit cu cel al industriei muzicale din zilele noastre. Firul narativ este acelasi: un artist cunoscut (Bradley Cooper in rolul lui Jack Maine), dar aflat intr-o oarecare decadere din cauza problemelor cu alcoolul o cunoaste, intr-o seara, pe o tanara artista (Lady Gaga in rolul lui Ally) care canta intr-un bar obscur. Se indragosteste de ea si ii reinvie visul de a deveni o cantareata celebra. Cei doi canta impreuna si traiesc o frumoasa poveste de dragoste, tulburata insa de alcoolismul lui.

Lady Gaga, Bradley Cooper, S-a nascut o stea

Vi se pare ca e o poveste banala, destul de des intalnita in lumea inconjuratoare? Aveti dreptate, insa, asa cum spune unul dintre personaje la un moment dat in film, ”o anume octava are aceleasi 12 note intotdeauna, insa fiecare muzician le aranjeaza si le interpreteaza in felul lui”. Este si cazul filmului ”S-a Nascut O Stea”: chiar daca firul narativ este aceeasi ca in pelicula de acum mai bine de 80 de ani si chiar daca povestea nu este deloc una neobisnuita pentru lumea in care traim, felul in care o aranjeaza si o interpreteaza Bradley Cooper si Lady Gaga ii confera unicitate. Este povestea lor, nu mai exista alta la fel.

Adaugati la toate acestea o coloana sonora compusa din melodii originale, cantate si inregistrate live in timpul filmarilor – Bradley Cooper a invatat sa cante la chitara si la voce pentru acest film – si veti avea toate motivele sa mergeti sa vedeti ”S-a Nascut O Stea”. Alte cuvinte, in afara de cele comunicate de Vertical Entertainment, distribuitorul filmului in Romania, pe care le puteti citi mai jos, nu mai pot fi folosite fara sa dezvaluim mai multe din acest film in care fiecare dintre noi se va regasi cu siguranta.

Lady Gaga, Bradley Cooper

In film mai apar Andrew Dice Clay („Blue Jasmine”), Dave Chappelle („Chi-Raq”) si Sam Elliott, a carui cariera de peste 50 de ani include roluri in filme precum „Masca”, „Tombstone” si cel mai recent „The Hero”. Pe langa rolul principal, Lady Gaga – care a castigat aprecieri la Oscar pentru cantecul „Til It Happens to You” din filmul „The Hunting Ground”— sustine coloana sonora integral, alaturi de Cooper, cu care a si compus melodiile in colaborare cu alti cativa artisti, printre care Lukas Nelson, Jason Isbell si Mark Ronson.

„S-a Nascut O Stea” este produs de Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips si Lynette Howell Taylor. Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino si Heather Parry sunt producatori executivi. Scenariul a fost scris de castigatorul Premiilor Oscar, Eric Roth („Forrest Gump”) impreuna cu Bradley Cooper si Will Fetters.

Din echipa de productie a lui Bradley Cooper fac parte scenograful nominalizat la Oscar, Matthew Libatique („Black Swan”), designerul de productie Karen Murphy („The Light Between Oceans”), triplul nominalizat la Oscar Jay Cassidy („Lunetistul American”, „Teapa in Stil American”) si designerul de costum Erin Benach („Loving”). O productie Warner Bros. Pictures, impreuna cu Live Nation Productions si Metro Goldwyn Mayer Pictures, „S-a Nascut O Stea” are premiera pe marile ecrane din tara incepand cu 19 octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri