"Presedintia Consiliului UE va fi un moment de maxima vizibilitate", spunea Viorica Vasilica Dancila, premierul tarii, atunci cand a preluat presedintia Consiliului Uniunii Europene. Prim-ministrul a avut dreptate, insa nu asa cum si-ar fi dorit ea. Mari cotidiene internationale au dat de pamant cu PSD si au enumerat problemele penale si penalilor din partid.

Enumeram, mai jos, cateva dintre cele mai importante referinte din presa internationala. Subliniem ca, la Antena 3, televiziunea de propaganda a Partidului Social Democrat, toate aceste acuzatii extrem de grave (si reale) sunt puse in seama “comenzilor lui Soros”, una dintre entitatile care sunt de vina pentru faptul ca lucrurile nu merg deloc cum trebuie in Romania.

Financial Times: Oricine se teme ca Romania ar putea deveni feuda lui Liviu Dragnea, cel mai influent politician, cel care trage toate sforile si face toate jocurile in culise, poate gasi destule dovezi in acest sens chiar in Alexandria, orasul de unde vine liderul PSD. Vila imensa a lui Dragnea, cu teren de tenis si piscina, se afla chiar in apropierea centrului orasului, dintr-unul din cele mai sarace judete, scrie publicatia.

Neue Zürcher Zeitung, cel mai mare cotidian din Elvetia: Statul de drept este amenintat si sabotat din cauza intereselor grupului de corupti aflat la putere.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Guvernul roman ataca prin demontarea statului de drept si retorica sa tot mai salbatica fundamentele democratiei.

Presa belgiana: Guvernul roman este concentrat complet pe afacerile de coruptie din sanul guvernarii si incearca sa evite inchisoarea, pentru o parte dintre membrii sai. Este singurul lucru de care este interesat in prezent. Asadar, pot exista indoieli ca afacerile europene vor avea prioritate, in timp ce unele masuri de pe agenda Guvernului roman risca sa fie sanctionate de Comisia Europeana.

Le Monde, Franta: Lipsit de functia de prim-ministru din cauza cazierului sau judiciar, dl. Dragnea a adoptat doi ani de reforma a sistemului penal de catre un guvern aflat sub controlul sau. Daca sistemul judiciar romanesc arata deficiente reale, aceste reforme, adoptate fara consultare si uneori cu simple ordonante, au ca scop sa slabeasca lupta impotriva coruptiei, una dintre principalele realizari ale aderarii la UE, precizeaza autorul articolului.

Publicatia britanica ″The Guardian″ noteaza ca momentul preluarii presedinţiei vine dupa ce guvernul nostru a fost acuzat ca încearca sa se distanteze de principiile democratice. Iar ″The New York Times″ scrie despre coliziunile pe care le-a avut Executivul de la Bucuresti cu institutiile europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri