Consiliul National al Audiovizualului a respins cerea de reanalizare a cazului Realitatea TV. Alexandru Kocsis, membru nou intrat in CNA, a cerut reanalizarea sanctiunii. Acesta a invocat faptul ca a lipsit din sedinta de marti, scrie Paginademedia.

Votul pentru cererea de reanalizare a fost respins deoarece nu a strans minimul de sase voturi necesare. Solicitare lui Kocsis a picat, dar a avut patru voturi pentru: Dorina Rusu, Alexandru Kocsis, Radu Herjeu, Orsolya Borsos.

„La sedinta anterioara celei din data de 15 ianuarie, am fost si eu prezent si am vizionat toate emisiunile postului Realiatea TV, referitoare la protestele din 10 august. Deoarece nu am avut timp sa dam si un vot s-a amanat pentru urmatoarea sedinta, la care se stia deja ca eu voi lipsi. Nu mi se pare corect ca nu am avut ocazia sa imi exprim punctul de vedere. Aveam si eu o decizie pe care sa o iau in acea privinta. Mai am si alte argumente in legatura cu sanctiunea care a fost data. Sa presupunem ca postul va contesta sanctiunea si va avea castig de cauza in instanta, ce vom face? Cum vom putea sa dam inapoi acele minute de emisie? Faptele sanctionate sunt vechi de cinci luni, acestea trebuiau judecate atunci. Daca institutia din care facem parte dorea sa indrepte ceva ar fi trebuit sa indrepte lucrurile la momentul potrivit. Nu mai putem vorbi de indreptare, ci doar de sanctionare. Sanctionarea a fost interpretata ca o comanda politica. Exista si un avantaj al faptului ca dicutam anumite fapte dupa cinci luni. De exemplu, putem vedea daca au existat consecinte ale acelor emisiuni. Unul dintre motive este ca postul de televiziune a fost sanctionat este instigare la violenta. Mie nu mi s-a parut acest lucru", a declarat Alexandru Kocsis in cadrul sedintei CNA.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis suspendarea emisiei postului de televiziune Realitatea TV timp de 10 minute pentru modul in care a relatat evenimentele din 10 august, cand a avut loc Mitingul Diasporei, scrie realitatea.net.

"Abuz al Consiliului National al Audivizualului la adresa Realitatea TV. In urma cu putin timp, postul nostru de televiziune a fost sanctionat de CNA pentru ca a informat. V-a adus informatii despre mitingul diasporei din 10 august si despre interventia dura a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizata strict. Pentru modul in care v-am dezvaluit tot ceea ce s-a intamplat in Piata Victoriei, azi, CNA a hotarat sa ne suspende emisia. Asa ca, joi, 17 ianuarie, intre orele 19.00 si 19.10 emisia va fi suspendata", scrie realitatea.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri