Gala de decernare a premiilor Oscar, cea mai urmarita ceremonie organizata la Hollywood, ar trebui sa se deruleze fara prezentator principal pentru prima data in ultimii 30 de ani, dupa retragerea actorului Kevin Hart in urma unor polemici generate de cateva mesaje mai vechi ale sale, publicate pe Twitter si considerate homofobe, informeaza AFP, scrie Agerpres.

Organizatorii ceremoniei nu au anuntat inca in mod oficial acest lucru, insa mai multe surse din industria cinematografica au confirmat ca pregatirile pentru cea de-a 91-a gala a premiilor Oscar, ce va avea loc pe 24 februarie, nu includ un prezentator principal, intrucat Academia de film americana, care organizeaza evenimentul, nu a putut sa gaseasca un inlocuitor.

Pentru prima data dupa 1989, show-ul va fi privat un prezentator principal, supranumit "Mister Loyal", care asigura tranzitiile intre momentele de inmanare a prestigioaselor statuete si secventele umoristice in care gazda galei Oscarurilor spune glume pe scena.

Potrivit unor profesionisti din industria de divertisment, care au mentionat scaderea audientelor acestei gale televizate, absenta unui prezentator principal ar putea reprezenta mai degraba o veste buna.

"Tot raul spre bine, pentru ca oamenii spun de multi ani ca acest format - acelasi incepand din 1953 - are nevoie de schimbare, iar ei incearca sa reduca durata" galei, a declarat pentru AFP Tim Gray, colaborator al revistei Variety, specializat in ceremoniile de la Hollywood.

"Personal, cred ca este o idee geniala sa nu existe un prezentator", a adaugat el.

Precedenta ceremonie organizata fara prezentator principal, in 1989, a ramas totusi in memoria Hollywoodului ca una dintre cele mai stanjenitoare din istorie, din cauza unui secvente de deschidere ce a fost complet ruinata de notele muzicale ale actorului Rob Lowe, care a falsat ingrozitor pe scena alaturi de o falsa Alba ca Zapada.

La inceputul lunii decembrie, la doua zile dupa ce a anuntat ca va fi prezentatorul celei de-a 91-a editii a galei Oscar, Kevin Hart a renuntat brusc la aceasta onoare, dupa reaparitia in presa a unor mesaje pe Twitter in care starul de culoare ii lua in deradere pe homosexuali.

Intr-o inregistrare video publicata pe retelele de socializare, actorul american de 39 de ani a spus ca a "raspuns de mai multe ori intrebarilor generate de acel scandal" si ca prefera sa se retraga din ceremonie decat sa isi ceara scuze. Ulterior, starul a spus ca regreta "cuvintele (sale) nedelicate", intr-un mesaj adresat "comunitatii LGBTQ".

"Am evoluat si vreau sa pot continua sa o fac. Obiectivul meu este sa ii unesc pe oameni, nu sa ii divizez", a declarat Kevin Hart.

Prezentarea galei premiilor Oscar, o sarcina ingrata

Ultimele doua editii ale galei de decernare a premiilor Oscar au fost prezentate de actorul de comedie Jimmy Kimmel. Gala din 2018 a fost urmarita de doar 26,5 milioane de telespectatori, in contextul in care editia din 2014 a avut o audienta de 43 de milioane de telespectatori.

Se pare ca Jimmy Kimmel nu a dorit sa il inlocuiasca pe Kevin Hart, nici actorul Chris Rock si prezentatoarea TV Ellen DeGeneres, care au fost la randul lor, de mai multe ori, prezentatori principali ai evenimentului.

"Cred ca multi oameni, in special cand vine vorba despre Oscaruri, considera in prezent ca nu merita efortul sa accepti sa prezinti (o ceremonie de premiere, n.r.), pentru ca acest rol aduce asupra ta o atentie prea mare", a spus Tim Gray.

"Este o sarcina mai degraba ingrata. Multi prezentatori au spus ca este o munca foarte dificila, pentru ca ajungi intr-o sala in care se gasesc 3.000 de oameni si tot ce ii intereseaza este sa vada cine a castigat in fiecare categorie", a continuat acelasi specialist.

Contactata de AFP, Academia de film americana (AMPAS), care organizeaza galele Oscar, a refuzat sa faca declaratii pe aceasta tema. Insa, potrivit mai multor site-uri si reviste specializate, staruri de cinema se vor succeda pe scena pentru a prezenta castigatorii fiecareia dintre cele 24 de categorii.

"Oscarurile au avut cu regularitate prezentatori multipli in anii 1970 si 1980, iar transmisia televizata a functionat foarte bine", a subliniat Dave Karger, corespondent al site-ului IMDb.

"Deci, daca producatorii galei sunt capabili sa gaseasca in acest an mari staruri pentru a juca in mici scenete si pentru a inmana premii, cred ca spectacolul nu va avea deloc de suferit" in absenta unui prezentator principal, a declarat el pentru AFP.

Pentru Tim Gray, cea mai mare provocare ramane transformarea unui spectacol lung de trei ore intr-un show amuzant: "Situatia ii va constrange sa dea dovada de imaginatie", a rezumat el.

Sursa foto: featureflash/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri