Posturi de stiri Digi 24, care trece prin schimbari importante la nivel de resurse umane in aceste zile, ar urma sa faca modificari majore si la nivelul continutului televiziunii. Potrivit informatiilor Paginademedia.ro, Digi 24 ar urma sa fie transformat intr-un canal orientat catre un profil mai aproape de o statie generalista.

In ultima perioada, Digi 24 a incercat si alte tipuri de programe. De exemplu, sambata seara, postul are in grila filme romanesti, la emisiunea CinemaTePeca, cu Cristian Tudor Popescu. In prezent, grupul Digi nu are o televiziune generalista, insa detine o serie de canale de nisa: DigiSport (pentru care are o serie de drepturi TV pentru competitii sportive), Film Now (post de filme), Digi Life, Digi World si Digi Animal World (de documentare), mai scrie paginademedia.ro.

"Ce spun oficialii Digi 24? Va fi orientat postul mai mult catre o statie generalista? Nu spun nici "Da", nici "Nu". In raspunsul trimis solicitarii Paginademedia.ro, reprezentantii postului vorbesc doar de structura actuala a statiei, "structura de programe axate, majoritar, pe informatii de actualitate si emisiuni educative si culturale".

Saptamana trecuta, Digi24 a luat decizia de a inchide statiile locale din tara, intr-un proiect de eficientizare a activitatilor trustului media, se arata intr-un comunicat transmis de grupul Digi/ RCS&RDS. Comunicatul Digi, mai jos:

Digi | RCS & RDS va derula, incepand cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activitatilor din trustul media (in special in televiziune), constand in extinderea retelei de corespondenti locali din tara si in consolidarea redactiei centrale a postului Digi 24. Totodata, pentru a optimiza utilizarea resurselor in divizia media, compania va demara procedurile privind renuntarea la licentele audiovizuale ale studiourilor regionale si va creste nivelul de dotare a echipelor de corespondenti.

In ultimii ani, piata media si comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrand spre continuturile difuzate online sau multi-platforma. Site-urile televiziunilor sau site-urile de stiri atrag tot mai multi vizitatori, ceea ce conduce la scaderea audientei altor canale. Continuturile difuzate online ofera nu numai informatie de interes national si international, ci si actualitate din proximitate (regiune, localitate).

Conducerea companiei a efectuat o analiza a eficientei activitatii redactiei centrale Digi 24, a retelei de studiouri regionale si a performantelor actualei forme de organizare a activitatii media. Din aceasta analiza a rezultat ca este necesara o regandire a modelului de business in divizia de media, pentru a tine pasul cu exigentele si nevoile publicului si pentru a raspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu si lung.

In urma proiectului de eficientizare, reteaua de corespondenti se va mari de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judete invecinate. In acelasi timp, redactia centrala Digi 24 va viza integrarea in echipa de la Bucuresti a jurnalistilor si a personalul tehnic si de productie din studiourile regionale. Dupa finalizarea demersurilor privind renuntarea la licentele audiovizuale, emisia statiilor regionale ale Digi 24 va inceta. Digi 24 detine, in prezent, 8 studiouri regionale in Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Timisoara, se arata in comunicatul Digi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri