Dupa ce Cristian Tudor Popescu a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru ca a comparat coafura primului ministru Vioricai Dancila cu un pavian cu mantie (o specie de maimuta), televiziunea Digi 24 a primit, de asemenea, o sanctiune de 10.000 lei, scrie Pagina de Media.

Consiliul National al Audiovizualului a votat amendarea postului Digi 24 cu 10.000 de lei, pentru incalcarea dreptului la imagine al Vioricai Dancila. Amenda vine la o luna si jumatate de la afirmatiile facute de CTP - o reactie relativ prompta pentru CNA, in conditiile in care zeci de reclamatii vechi de luni de zile nu s-au analizat, iar altele s-au si prescris.

„Nu pot sa spun ca e cea mai magulitoare comparatie, ca nu e. Dar, este o comparatie de ordin estetic. Nu este amendarea unui defect fizic sau vreun alt criteriu. Am vazut si la alte televiziuni, cel putin la cele occidentale, cum Theresa May era comparata cu o bufnita, Gordon Brown cu un cal.”, a declarat Vera Secrieru, reprezentant Digi24, in fata membrilor CNA, potrivit Pagina de Media.

Radu Herjeu, membru CNA:

"Daca a facut o simpla observatie mondena, care se practica in toate tarile civilizate, cum spuneti dumneavoastra, de ce domnul Popescu incepe asa: „Iertati ma, nu pot sa ma abtin, e absolut incorect ce fac, dar…”. Pai cum e incorect? Daca e observatie mondena, absolut civilizata, care nu are nici un fel de valoare?
(...) S-a facut mai mult tam-tam decat trebuia pentru o prostie aruncata de cineva. Cred ca, din pacate, tocmai modul in care a fost aparata aceasta iesire a umflat-o foarte mult. Daca omul si-ar fi cerut scuze dupa aceea sau postul, lucrurile s-ar fi incheiat demult.

In schimb, chiar si dupa amenda CNCD, domnul Cristian Tudor Popescu a tinut sa ne spuna ca a facut o observatie mondena.”

„Domnule Gabrea, eu sunt mult mai intransigent cu cei de la care am asteptari. Pe mine m-a deranjat foarte tare lipsa de reactie a moderatorului si modul in care in spatiul public s-a sarit in apararea acestui derapaj.”

Sanctiunea a fost propusa de Monica Gubernat, membru CNA pentru incalcarea dreptului la imagine al Vioricai Dancila. Pe de alta parte, Florin Gabrea a propus o somatie.

Amenda a fost votata de Marius Badea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubenrat, Laura Georgescu, Radu Herjeu si Rasvan Popescu. Florin Gabrea a votat impotriva.

Ramane de urmarit reactia CNA in cazul incidentului de aseara, de la Antena 3, din cadrul emisiunii Sinteza Zilei, cand moderatorul Mihai Gadea a avut o izbucnire nervoasa la adresa unui invitat din platou, caruia i s-a adresat injurios.

Intr-o discutie despre acuzatiile procurorilor din DNA, Gadea i se adreseaza lui Ionel Danca (PNL): „Nu e vorba despre oameni, e vorba de magistrati. Intelegeti? Magistratii fac asta. Dumneavoastra intelegeti treaba asta?”
Ionel Danca: „Domnul Gadea, daca sunt cazuri de erori judiciare, de ce cereti pentru un politist pedofil sa plece un ministru de interne? De ce? (...) Asa faceti si acum. De ce sa plece seful unei institutii pentru un „portocala” inventeaza probe?”

Raspunsul lui Gadea: „Sa nu plece. Pupati-o in c*r pe Kovesi...Pupati-o, domnule, in c*r pe Kovesi”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri