Universitatea Bucuresti reactioneaza la amenintarile primite de jurnalista amenintata cu moartea

Universitatea din Bucuresti a reactionat la amenintarile primite de jurnalista de investigatii Emilia Sercan. Aceasta a fost ieri amenintata cu moartea, printr-un SMS. Jurnalista a scos la iveala multe diplome plagiate ale unor politicieni si absolventi ai Academiei de Politiei.

Mai jos, pozitia Universitatii Bucuresti:

"Suntem profund ingrijorati de situatia jurnalistei Emilia Sercan si condamnam in mod ferm actiunea de intimidare a acesteia. Solicitam institutiilor statului sa depuna toate eforturile pentru aflarea si sanctionarea celui sau celor in cauza, potrivit normelor legale in vigoare.

Libertatea presei este un bun democratic intangibil care trebuie protejat atat de catre institutiile statului, cat si de catre societatea civila, in ansamblul sau. Consideram ca vigilenta si reactia institutiilor statului trebuie sa vina in sprijinul protejarii sigurantei si a vietii jurnalistilor, a caror activitate contribuie in mod esential la evolutia si modernizarea societatii.

Munca doamnei Emilia Sercan – jurnalist de investigatie si cadru didactic universitar –, pusa in slujba demascarii imposturii academice, a contribuit in mod semnificativ, in ultimii ani, la intarirea integritatii si eticii academice in spatiul universitar romanesc.

Citeste si:
75% dintre tezele de doctorat de la Politie, posibil plagiate
Trei sferturi dintre tezele...

Ne solidarizam cu jurnalista Emilia Sercan si cu toti jurnalistii care isi dedica profesia aflarii adevarului. Prin efort propriu, prin sacrificiu personal, jurnalistii sunt cei care, prin mecanismele recunoscute, vegheaza la bunul mers al societatii, la respectarea statului de drept sau a dreptatii sociale. Credem cu tarie ca puterea conferita in mod constitutional presei trebuie aparata atat de catre institutiile statului, cat si de catre societatea civila, impotriva oricarei incercari de intimidare, cenzura sau atentat la siguranta si viata unui jurnalist.

Universitatea din Bucuresti isi reafirma angajamentul pentru apararea statului de drept, a independentei puterilor in stat, precum si pentru sustinerea si protejarea libertatii de gandire si a libertatii cuvantului".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri