Universitatea din Bucuresti a reactionat la amenintarile primite de jurnalista de investigatii Emilia Sercan. Aceasta a fost ieri amenintata cu moartea, printr-un SMS. Jurnalista a scos la iveala multe diplome plagiate ale unor politicieni si absolventi ai Academiei de Politiei.

Mai jos, pozitia Universitatii Bucuresti:

"Suntem profund ingrijorati de situatia jurnalistei Emilia Sercan si condamnam in mod ferm actiunea de intimidare a acesteia. Solicitam institutiilor statului sa depuna toate eforturile pentru aflarea si sanctionarea celui sau celor in cauza, potrivit normelor legale in vigoare.

Libertatea presei este un bun democratic intangibil care trebuie protejat atat de catre institutiile statului, cat si de catre societatea civila, in ansamblul sau. Consideram ca vigilenta si reactia institutiilor statului trebuie sa vina in sprijinul protejarii sigurantei si a vietii jurnalistilor, a caror activitate contribuie in mod esential la evolutia si modernizarea societatii.

Munca doamnei Emilia Sercan – jurnalist de investigatie si cadru didactic universitar –, pusa in slujba demascarii imposturii academice, a contribuit in mod semnificativ, in ultimii ani, la intarirea integritatii si eticii academice in spatiul universitar romanesc.

Ne solidarizam cu jurnalista Emilia Sercan si cu toti jurnalistii care isi dedica profesia aflarii adevarului. Prin efort propriu, prin sacrificiu personal, jurnalistii sunt cei care, prin mecanismele recunoscute, vegheaza la bunul mers al societatii, la respectarea statului de drept sau a dreptatii sociale. Credem cu tarie ca puterea conferita in mod constitutional presei trebuie aparata atat de catre institutiile statului, cat si de catre societatea civila, impotriva oricarei incercari de intimidare, cenzura sau atentat la siguranta si viata unui jurnalist.

Universitatea din Bucuresti isi reafirma angajamentul pentru apararea statului de drept, a independentei puterilor in stat, precum si pentru sustinerea si protejarea libertatii de gandire si a libertatii cuvantului".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri