Grupul de canale Russian Travel Guide (RTG), cu tematica de documentare, vrea sa intre in Romania. Reprezentantii televiziunii rusesti au solicitat CNA detalii despre conditiile in care televiziunile pot emite in tara noastra.

In adresa trimisa Consiliului National al Audiovizualului, in data de 8 iulie, reprezentantul Russian Travel Guide spune ca a purtat deja negocieri cu operatorul IPTV Ines, care i-au sfatuit sa contacteze Consiliul National al Audiovizualului pentru detalii privind modul in care canalul poate intra pe teritoriul Romaniei, scrie Pagina de Media.

Reprezentantul RTG solicita in aceeasi adresa detalii pentru a obtine o licenta de emisie pe teritoriul din Romania.

Intrunit in sedinta publica, membrii au spus ca vor transmite RTG ca pentru a emite in Romania este nevoie de o „autorizatie de retransmisie”.

„Rusia nu a ratificat Conventia Televiziunilor fara Frontiere, asa cum au facut Republica Moldova, Ucraina, Serbia, care nu sunt in Uniunea Europeana, dar sunt asimilate televiziunilor din Uniunea European. Rusia nu a ratificat, prin urmare ea este separat, si trebuie sa incheie o autorizatie de retransmisie cu fiecare autoritate in parte. Nu e cum ar fi Russia Today, care este licentiata in Marea Britanie”, le-a explicat un reprezentant al biroului tehnic membrilor CNA.

Grupul RTG are trei posturi TV de documentare:

RTG TV - o televiziune de documentare lansata in 2009, transmisa catre 15 milioane de abonati din Rusia, prin cablu si satelit.

RTG HD (emite in simulcast cu RTG TV) - Post care transmite in sistem HD, lansat in 2013, care ajunge la peste 10 milioane de abonati, conform datelor de pe site-ul televiziunii.

RTG Int. - Post lansat in 2013, care emite in limbile engleza, rusa si turca, in 23 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri