Grupul de canale Russian Travel Guide (RTG), cu tematica de documentare, vrea sa intre in Romania. Reprezentantii televiziunii rusesti au solicitat CNA detalii despre conditiile in care televiziunile pot emite in tara noastra.

In adresa trimisa Consiliului National al Audiovizualului, in data de 8 iulie, reprezentantul Russian Travel Guide spune ca a purtat deja negocieri cu operatorul IPTV Ines, care i-au sfatuit sa contacteze Consiliul National al Audiovizualului pentru detalii privind modul in care canalul poate intra pe teritoriul Romaniei, scrie Pagina de Media.

Reprezentantul RTG solicita in aceeasi adresa detalii pentru a obtine o licenta de emisie pe teritoriul din Romania.

Intrunit in sedinta publica, membrii au spus ca vor transmite RTG ca pentru a emite in Romania este nevoie de o „autorizatie de retransmisie”.

„Rusia nu a ratificat Conventia Televiziunilor fara Frontiere, asa cum au facut Republica Moldova, Ucraina, Serbia, care nu sunt in Uniunea Europeana, dar sunt asimilate televiziunilor din Uniunea European. Rusia nu a ratificat, prin urmare ea este separat, si trebuie sa incheie o autorizatie de retransmisie cu fiecare autoritate in parte. Nu e cum ar fi Russia Today, care este licentiata in Marea Britanie”, le-a explicat un reprezentant al biroului tehnic membrilor CNA.

Citeste si:
Romania TV, somatie publica de la CNA
Romania TV, somatie publica...

Grupul RTG are trei posturi TV de documentare:

RTG TV - o televiziune de documentare lansata in 2009, transmisa catre 15 milioane de abonati din Rusia, prin cablu si satelit.

RTG HD (emite in simulcast cu RTG TV) - Post care transmite in sistem HD, lansat in 2013, care ajunge la peste 10 milioane de abonati, conform datelor de pe site-ul televiziunii.

RTG Int. - Post lansat in 2013, care emite in limbile engleza, rusa si turca, in 23 de tari.

Citeste si:
5 televizoare smart pentru o casa inteligenta
5 televizoare smart pentru o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si