Daca una dintre hotararile luate la inceputul anului a fost sa acorzi mai mult timp cititului, venim in ajutor cu cateva dintre cele mai bune titluri de business aparute pe piata in 2019.

Jumatatea anului ne-a delectat cu publicarea unor carti exceptionale din domeniul afacerilor, care trateaza diferite subiecte, printre care regasim: educatia financiara, povestea uneia dintre cele mai mari fraude corporative si un ghid care te invata cum sa devii un bun manager. Nominalizate la numeroase premii sau recomandate de catre specialisti si antreprenori ca Bill Gates si Logan Green, aceste bestselleruri pline de cunostinte diverse si idei noi iti vor capta cu siguranta interesul.

TOP 5 cele mai bune carti de business in 2019

Fake: Fake Money, Fake Teachers, Fake Assets - Robert Kiyosaki

cele mai bune carti de business

Robert Kiyosaki este autorul celei mai renumite carti din domeniul educatiei financiare si al finantelor personale: ''Rich Dad, Poor Dad''. El a schimbat modul in care zeci de milioane de oameni din intreaga lume se gandesc la bani.

In aceasta noua carte, lansata in aprilie, Kiyosaki ne invata cum sa facem diferenta dintre ceea ce este real si ceea ce nu este. In vremea incerta de azi, crearea unui viitor financiar sigur care sa aduca mult ravnita liniste sufleteasca, incepe cu luarea unor masuri si preluarea controlului vietii noastre.

In fiecare zi suntem expusi la numeroase stiri, informatii si opinii..insa cum putem diferentia adevarul de minciuna? Autorul este de parere ca acest lucru incepe cu educatia financiara, menita sa ne invete sa luptam impotriva a ceea ce este fals si sa ne folosim de ceea ce este real pentru a ne asigura viitorul financiar.

Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup - John Carreyrou

cele mai bune carti de business

La inceputul acestui an s-a tiparit editia brosata a cartii pe care odata inceputa, Bill Gates nu a mai putut s-o lase din mana, dupa spusele lui: ''Aceasta carte are de toate: escrocherii elaborate, intriga corporativa, povesti demne de copertile revistelor, relatii de familie distruse si disparitia unei companii evaluata candva la aproape 10 miliarde de dolari.''

Povestea incepe in anul 2014, cand Elizabeth Holmes era vazuta ca varianta feminina a lui Steve Jobs: un geniu care a abandonat facultatea si a carui companie start-up a promis ca va revolutiona industria medicala cu un aparat care ar analiza sangele mult mai rapid si mai usor. Aceasta firma denumita Theranos a fost sustinuta de investitori precum Larry Ellison si Tim Draper si a vandut actiuni intr-o runda de strangere de fonduri care au evaluat compania la peste 9 miliarde de dolari. A aparut o singura problema: tehnologia care statea la baza aparatului nu a functionat.

In Bad Blood, John Carreyrou spune povestea inversunata a uneia dintre cele mai mari fraude, descoperita in mijlocul promisiunilor indraznete din Silicon Valley.

The Making of a Manager - Julie Zhuo

cele mai bune carti de business

The Making of a Manager este prima carte a Juliei Zhuo, manager al departamentului de Product Design la binecunoscuta companie Facebook. Julie impartaseste experientele si invataturile sale cu privire la drumul ce trebuie parcurs pentru a ajunge in pozitia de manager.

La doar 25 de ani a fost pusa in situatia in care i s-a cerut sa conduca o echipa, iar Julie s-a simtit ca si cum ar fi castigat la loto. In schimb, realitatea i-a aratat ca nu este un lucru chiar atat de simplu. S-a confruntat cu o mie de intrebari si incertitudini. Nu i s-a oferit nicio pregatire si nu a avut resurse la care sa apeleze la nevoie. Ani de zile au trecut pana cand si-a gasit drumul, dar in aceasta carte ea prezinta cea mai scurta cale catre succes.

Brave New Work: Are You Ready to Reinvent Your Organization? - Aaron Dignan

cele mai bune carti de business

Seth Godin, autorul bestsellerurilor ''This is Marketing'' si ''Purple Cow'', numeste noua aparitie a lui Aaron Dignan ca fiind cea mai buna carte de management a anului.

Organizatiile nu sunt niste masini ale caror actiuni pot fi prezise si controlate. Acestea sunt sisteme umane complexe, pline de potential care asteapta sa fie eliberat.

Aaron Dignan este fondatorul companiei ''The Ready'', o firma de proiectare si transformare care ajuta institutii ca: Johnson & Johnson, Kaplan, Microsoft, Airbnb etc.

Success Is in Your Sphere: Leverage the Power of Relationships to Achieve Your Business Goals - Zvi Band

cele mai bune carti de business

Desemnata de Forbes ca fiind una din cele mai bune carti de business din aceasta vara, ''Success Is in Your Sphere'' este un manual care ne invata importanta pastrarii celui mai bun atu pe care il avem, si anume relatiile profesionale. Ideea din spatele cartii este simpla: construirea unor relatii eficiente nu se refera la dobandirea de contacte noi, ci la consolidarea legaturilor cu oamenii relevanti care pot face o mare diferenta cand vine vorba despre cresterea si dezvoltarea afacerii.

Este vorba despre construirea unei baze de date, colectarea informatiilor, stabilirea prioritatilor, conectarea cu oamenii potriviti la momentul potrivit. Dupa numeroase cercetari, practici si studii de caz, Band pune la dispozitie o serie de indrumari ce pot fi puse in practica zi de zi. In afaceri, ca si in viata, totul se reduce la calitatea relatiilor pe care le avem. ''Cand ai oamenii potriviti de partea ta, succesul se afla in sfera ta.''

Sursa foto: Shutterstock / Skintone studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri