Made in RO: muzeu temporar de publicitate si branduri romanesti, initiat si organizat de Asociatia ESCU, va avea loc intre 8-24 noiembrie, la ARCUB (Hanul Gabroveni), unde vor fi prezentate o expozitie de arta publicitara si obiecte produse si fabricate in Romania, se arata intr-un comunicat de presa emis luni.

„Proiectul este o oglinda retrovizoare catre ultimii 150 de ani, vazuti prin prisma creatiei publicitare, a obiectelor de larg consum si a antreprenoriatului romanesc”, se arata in comunicatul de presa emis.

Muzeul va avea o expozitie principala de arta publicitara si obiecte produse sau fabricate in Romania. De asemenea, se vor organiza conferinte, tururi ghidate si ateliere creative.

Expozitia include obiecte autentice si artefacte ale brandurilor iconice, ambalaje, afise, materiale grafice, propaganda politica, postere, machete, ziare si reviste cu reclame, produse casnice de larg consum, cosmetice, jucarii, textile, electronice si electrocasnice, produse alimentare, clipuri TV cu reclame sau transmise la radio, studii de caz pe campanii de promovare/agentii de publicitate premiate si antreprenori romani.

Colectii si colectionari principali: Florian Ciobanu // Reclame Vechi Romanesti 1840-1995, Cristian si Mihai Dumitru // Asociatia Muzeul Jucariilor, Eduard Peter // Berceni – Cartierul Copilariei Noastre, Alexandru Stoian // Revista-magazin online “Suntem Romania”.

Prima editie a evenimentului, din anul 2018, s-a intitulat Made in RO: 100 ani de branding romanesc.

Programul evenimentului

Expozitia principala de arta publicitara si branduri romanesti va putea fi vizitata in perioada 8-24 noiembrie, in intervalul orar 14.00-20.00, la ARCUB (Sala Cafenea, Boltilor si Librarie). Vor fi organizate ocazional si tururi ghidate ale expozitiei, anuntate in prealabil. Intrarea este libera.

Programul conferintelor & brand talks

Sa ne imaginam viata fara publicitate. Exercitiu de expunere a rolului publicitatii in societate. Luni, 11 noiembrie, ora 19.00, Sala Cafenea (Arcub)
Invitati:
Dragos Vasile, Producator al emisiunii Apropo TV, moderator
Serban Alexandrescu, Fondator al agentiei Headvertising
Robert Tiderle, Fondator Papaya Advertising
Lucian Georgescu, Fondator al agentiei GAV
Vlad Tausance, Strateg Creativ Fitness Studio

Oamenii nevazuti: graficianul si regizorul reclamelor. Despre afisul si grafica romaneasca inainte de anii '90, dar si dupa anii 2000 // Reclame de arhiva
Marti, 12 noiembrie, ora 18.00, Sala Cafenea (Arcub)
Invitati:
Marius Constantinescu, jurnalist si prezentator TVR - moderator
Puiu Manu, Grafician si realizator de benzi desenate
Alexandru Maftei, scenarist si regizor de reclame publicitare
Ciprian Isac, Cofondator Atelierul de Grafica si cooperator GraphicFront.ro
Mihai Tudoroiu, documentarist, specialist in marketing si comunicare (*in curs de confirmare)

Marci vechi, branduri noi: povesti de antreprenoriat 100% Made in RO
Miercuri, 13 noiembrie, ora 19.00, Sala Cafenea (Arcub)
Invitati:
Claudiu Pandaru, jurnalist Digi24, fondator Republica.ro – moderator (*in curs de confirmare)
Codrut Nicolau, Director General Adjunct Patria Bank
Razvan Orbulescu, Director Marketing FrieslandCampina, brandul Napolact
Mihai Simiuc, Director General Fru Fru (*in curs de confirmare)
Andrei Botescu, antreprenor Pegas (*in curs de confirmare)

Publicitatea trece mai intai prin stomac. Antropologie culinara prin campanii publicitare
Joi, 14 noiembrie, ora 19.00, Sala Cafenea (Arcub)
Invitati:
Florin Dumitrescu, publicitar, autor si antropolog – moderator
Florin Dumitrescu, chef si autor, prezentator emisiunea Chefi la Cutite
Mihai Costache, Group Creative Director MullenLowe Romania
Silviu Antohe, Group Creative Director MullenLowe Romania
Horia Ghibutiu, jurnalist

AntiManual de publicitate romaneasca: workshop intensiv de branding romanesc sustiut in trei licee de profil economic, tehnologic si artistic din Bucuresti – de la teorie la practica, de la idee, la ambalaj si pozitionare pe piata. Atelierele de branding si grafica publicitara sustinute de Cosmin Chirita si Adrian Ierulescu vor lua forma unor incubatoare de idei si practici care pot ilustra viziunea a peste 80 de tineri participanti asupra felului in care se pot reinventa anumite branduri romanesti.

Asociatia ESCU (Educatie, Societate, Cultura, Umanitate) este o organizatie nonguvernamentala infiintata in anul 2005, cu obiectivul de a imbunatati nivelul cultural si educational al publicului din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri