30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere pentru cei mai mulți dintre români, astfel că programul de circulație al STB și al metroului este important pentru cei care vor să circule în București. Mai ales că din cauza restricțiilor de trafic impuse atât din cauza reuniunilor diplomatice, cât și a paradei de Ziua Națională, ar putea fi o bună idee să nu ieșiți cu mașina, ci să folosiți autobuzul, troleibuzul, tramvaiul sau metroul.

Ce program au autobuzele, tramvaiele și troleibuzele STB pe 30 noiembrie și 1 decembrie

STB a anunțat că în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, vehiculele de transport public vor circula după un program special. Astfel, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică.

Programul de circulație al fiecărei linii poate fi accesat pe site-ul STB.

Ce trasee STB vor fi modificate pe 30 noiembrie și 1 decembrie

De asemenea, traseele liniilor de autobuz din zona Arcul de Triumf vor fi modificate pe 30 noiembrie și 1 decembrie, ca urmare a organizării paradei din București. Practic, șapte linii de autobuz sunt deviate cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, existând un program special de circulație pentru 30 noiembrie și 1 decembrie.

Potrivit STB, în zilele de 30.11.2022 (de la ora 09:00) și 01.12.2022 (între orele 18:00 – 19:00), autobuzele liniilor 131, 205, 282, 331, 335, 361 și 783 vor circula pe trasee modificate. Astfel liniile 131, 331, 335, 361 şi 783 vor funcţiona, pe sensul de mers Piaţa Presei - Piaţa Arcul de Triumf, pe benzile din zona centrală de pe Bd. Regele Mihai I, de la intersecţia cu Str. Primo Nebiolo. Staţia „Muzeul Satului” de pe sensul de mers spre Piaţa Arcul de Triumf va fi suspendată. Circulația autobuzelor liniilor 131, 331, 335, 361 şi 783 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 205 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Strǎuleşti” şi Piaţa Presei, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mărăşti, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti, Str. Gheorghe Polizu, Calea Griviței, Piaţa Gării de Nord, cu ȋntoarcere pe Calea Griviței, Str. Gheorghe Polizu, Str. Buzeşti, Bd. Ion Mihalache, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mărăşti, Şos. Bucureşti-Ploieşti, după care va urma traseul de bază.

Citește și: Ce program au mall-urile și hipermarket-urile pe 30 noiembrie și 1 decembrie

Linia 282 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Gara Basarab” şi intersecţia Str. Alexandru Constantinescu/Bd. Mărăști, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Mărăști, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Bd. Constantin Prezan, Calea Dorobanţi, după care va urma traseul de bază.

Dacă nu vreți să folosiți transportul în comun, trebuie menționat că sunt restricții de trafic și pentru cei care ies cu mașina.

Pe ce trasee vor circula autobuzele în zona Arcul de Triumf de 1 decembrie

De asemenea, pe 1 decembrie, între orele 04:00 - 18:00, liniile de autobuz 131, 205, 282, 331, 335, 361 și 783 vor funcționa pe următoarele trasee:

Linia 131 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Romană” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, terminal „Complex Comercial Băneasa”.

Linia 205 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Strǎuleşti” şi Piaţa Presei, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Mărăşti, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Ion Mihalache, după care va urma traseul de bază.

Linia 282 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Șoseaua Fundeni” şi intersecţia Str. Radu Beller/Calea Dorobanţi, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Calea Dorobanţi, Bd. Iancu de Hunedoara, Pasajul Victoria, Șos. Nicolae Titulescu, după care va urma traseul de bază.

Linia 331 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Romană” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Bd. Poligrafiei, după care va urma traseul de bază.

Linia 335 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Faur” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, terminal „Complex Comercial Băneasa’’.

Linia 361 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” şi intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/Bd. Aerogării, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Aerogării, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Beijing, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, după care va urma traseul de bază pȃnă la Piaţa Unirii, cu întoarcere pe Bd. I.C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Lascǎr Catargiu, Piaţa Victoriei, Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, terminal „Complex Comercial Băneasa’’.

Linia 783 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Unirii” şi Piaţa Victoriei, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, după care va urma traseul de bază.

STB anunță și că, în perioada 25.11.2022 (începând cu ora 08:00) - 01.12.2022 (până la ora 17:00), staţia de autobuz „Arcul de Triumf”, aferentă liniilor 131, 331, 331B, 335, 361 și 783, situată în Piaţa Arcul de Triumf, pe sensul spre Piaţa Presei, va fi reamplasată pe Bd. Constantin Prezan.

Ce program are metroul pe 30 noiembrie și 1 decembrie

Metrorex a anunțat că în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie (deci și pe 2 decembrie), circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform programului de week-end și sărbători legale. Mai precis, metroul va veni la un interval de 10 minute, pe toate magistralele.

Totuși, pentru a-i ajuta pe cei care vor să asiste la ceremoniile de 1 decembrie, Metrorex va introduce trenuri suplimentare în afara programului, după caz, pentru preluarea fluxurilor crescute de călători.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri