Lanțul de cinematogre Happy Cinema, prezent în București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bistrița și Bacău, anunță lansarea unei platforme online unde vor putea fi vizionate filmele ce ar fi trebuit să ruleze în cinematografe, care din cauza pandemiei de Covid-19 au fost închise.

Programate inițială pentru difuzare în lunile martie și aprilie, filmele vor putea fi vizionate online accesând https://play.happycinema.ro/. Pe lista proiecțiilor mutate în online se numără documentarele ‘‘Rembrandt: From the National Gallery, London and Rijksmuseum”, ‘‘Michelangelo: Love and Death”, și ‘‘Leonardo from the National Gallery, London”.

Documentarele sunt subtitrate în limba română iar costul unei vizionări este de 19 lei. Platforma dezvoltată de Happy Cinema va fi îmbogățită permanent cu noi titluri, atât filme documentare cât și filme pentru întreaga familie, anunță reprezentanții Happy Cinema.

HappyCinema este un brand de cinematogarfe construit cu un capital 100% românesc. Cinematografele din București, Bacău, Buzău, Bistrița, Focșani, Alexandria sunt temporar închise, acestea își vor relua activitatea în funcție de reglementările impuse de autorități. Planul de extindere al rețelei de cinematografe nu va fi afectat, urmând ca în viitorul apropiat să se inaugureze Happy Cinema Slobozia și Happy Cinema în Colosseum Mall din București.

Filme online la Happy Cinema

Documentarul dedicat lui Rembrandt aduce în scenă colecția găzduită de Galeria Națională a Londrei și Rijksmuseum din Amsterdam. Având acces exclusiv, privilegiat, în ambele galerii, filmul documentează această expoziție de reper, în timp ce intersectează povestea vieții lui Rembrandt cu pregătirile acestor instituții de renume mondial. Documentarul se concentrează pe evidențierea ultimilor ani ai vieții lui Rembrandt, considerați, în general, a fi cei mai prolifici ani ai săi.

Citeste si:
Lantul de cinematografe Happy Cinema deschide o locatie in Bacau
Lantul de cinematografe Happy...

Documentarul Michelangelo - Love and Death invită într-o călătorie prin muzeele din Florența, Roma și Vatican, pentru a explora măreția lucrărilor lui Michelangelo. Fiind un artizan virtuos, priceperea artistică a lui Michelangelo este evidentă în tot ceea ce el a realizat. Lucrările frumoase și diverse, cum ar fi statuia lui David, profunda Pietà din Bazilica Papală a Sfântului Petru și marea sa realizare, tavanul Capelei Sixtine, bucură în continuare milioane de vizitatori.

„Leonardo from the National Gallery, London” este titlul documentarului care surprinde entuziasmul deschiderii la Galeria Națională din Londra a celei mai mari colecții de picturi semnate de Leonardo da Vinci. Pe lângă emoția momentului, filmul oferă o explorare fascinantă a marilor lucrări ale artistului, explicate de curatori, restauratori și invitați speciali.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Povestea din spatele campaniei ROM Autentic, #SuntemCuVoiOriundeAtiFi
Setari Cookie-uri