Campania burgerului mucegăit de la Burger King, premiată pentru creativitate

Campania Burger King “Moldy Whopper”, prin care compania dovedește folosirea ingredientelor proaspete lăsând un burger să mucegăiască timp de 35 de zile, a primit în total zece premii – inclusiv mult râvnitul Black Pencil – la D&D Awards, cea mai prestigioasă competiție globală ce premiează creativitatea.

Burger King a realizat o campanie integrată, globală, care are în prim plan burgerul Whopper acoperit de mucegai. Campania este rezultatul muncii a trei agenții: Ingo (Stockholm), David (Miami) și Publicis (birourile din București și Madrid).

Campania explică inițiativa Burger King de a folosi ingrediente proaspete, lucru dovedit într-un experiment în care un burger Whopper este analizat pe parcursul a 35 de zile în timp ce mucegăiește – o practică mai puțin frecventă în industrie. De la chiflă la ceapa feliată, roșii, salată verde și 100% carne de vită, imaginile prezintă mucegaiul care crește pe fiecare parte a burger-ului.

Premiile “Moldy Whopper” de la D&AD au inclus un Black Pencil (în PR) și patru Yellow Pencils la categoriile Art Direction, PR, Press & Outdoor; alte patru Graphite Pencils au fost câștigate la Integrated, Art Direction, Media, și Film Advertising, precum și un Wood Pencil pentru Art Direction.

“Ideea îndrăzneață, subiectul puternic și atenția enormă pe care a primit-o campania odată ce a fost lansată, au creat una dintre cele mai puternice campanii de comunicare globală a Burger King din ultimul deceniu și, probabil, o referință memorabilă în istoria companiei. Sunt mândru că atât Publicis România, Publicis Spania și Publicis Groupe NCE, dar și eu, suntem o parte din acest succes”, menționează, într-un comunicat de presă, Jorg Riommi, Chief Creative Officer Central Eastern Europe & Romania în cadrul Publicis Groupe.

Citeste si:
Burger King a împlinit un an pe piața din România
Burger King a împlinit un an...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri