Indienii reîncep filmările la Bollywood după 8 luni de pauză

Cinematografele multiplex din statul Maharashtra, situat în vestul Indiei, şi din capitala acestuia, Mumbai, dar şi centrul cinematografiei indiene, Bollywood, se vor redeschide joi în contextul unei ameliorări a pandemiei COVID-19, relatează agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

Înaintea Festivalului Luminilor, Diwali, autorităţile statale au emis miercuri un ordin prin care se permite funcţionarea sălilor de cinema, a centrelor multiplex şi teatrelor situate în afara zonelor în care se aplică măsurile de izolare şi care să funcţioneze la o capacitate de 50%.

Nu se permit vânzarea şi consumul alimentelor în interiorul acestor spaţii, se specifică în ordin.

La data de 15 octombrie, guvernul indian a permis redeschiderea centrelor multiplex, a sălilor de cinematograf şi a teatrelor, cu proceduri de operare stricte, însă decizia finală a fost lăsată la latitudinea conducerii statelor.

Ca urmare, au fost redeschise cinematografe şi centre multiplex din mai multe state din India, însă funcţionarea acestor spaţii din Maharashtra nu a fost reluată până în prezent, în acest stat fiind înregistrate 20% din totalul cazurilor de COVID-19 din India şi 40% din totalul deceselor.

Începând din martie, industria filmelor şi-a încetat activitatea după măsurile de izolare la nivel naţional, iar filmele au fost lansate pe platforme de streaming, fără a putea oferi experienţa vizionării pe marile ecrane.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri