Blockbuster-ul Avatar și-a reluat poziția ca fiind filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile datorită relansării sale în China, potrivit BBC. Epopeea științifică a debutat în 2009 și a deținut titlul global la box office timp de un deceniu până a fost depășit de Avengers: Endgame în 2019, film produs de Marvel.

După relansarea sa în China, cea mai mare piață mondială de vizionare a filmelor, vânzările totale la nivel mondial au depășit peste 2,8 miliarde dolari în weekend.

Avatar, regizat de James Cameron, a încasat aproximativ 4 milioane dolari doar vineri, câștigându-și poziția în fața filmului Avengers: Endgame, potrivit reprezentanților Walt Disney.

Când ar putea apărea un nou film Avatar

Disney deține ambele filme după ce compania a cumpărat drepturile de la Fox în 2019. De asemenea, producătorul deține și drepturile pentru filmul Titanic, care este al treilea pe lista filmelor cu cele mai mari încasări.

Potrivit reprezentanților Disney, vor mai fi produse încă patru filme Avatar, următorul estimându-se că se va lansa în decembrie 2022.

Înaintea relansării sale în China, Avatar a încasat în jur de 760 milioane dolari în SUA și puțin peste 2 miliarde dolari la nivel internațional.

China a fost cea mai profitabilă piață a filmelor de la începutul pandemiei. Cinematografele chinezești sunt deschise de câteva luni, iar filmele locale s-au bucurat, de asemenea, de unele dintre cele mai puternice vânzări la box-office.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri