Publicis și Digitas România, cu sprijinul DATA INTELLIGENCE TEAM din Publicis Groupe România, au dezvoltat Digital Health Index / Indicele de Sănătate Digitală, un instrument propriu de măsurare a sănătății brandurilor în digital.

DHI a fost creat pentru a pune la dispoziția clienților agenției, în timp real, informații relevante despre starea brandurile acestora - de la radiografierea brandurilor și a concurenței până la diverse predicții în scopul luării celor mai bune decizii de business.

Pe baza DHI sunt generate clasamente lunare dedicate mai multor industrii-cheie, plecând de la punctajul rezultat. În această primă etapă, s-a luat în calcul T1 2021 în comparație cu T4 2020, cu scopul de a surprinde cât mai clar evoluția industriilor pe baza deciziilor lor digitale.

Primele categorii analizate sunt Auto, Banking, Retail, Telecom și se găsesc pe www.digitalhealthindex.ro. Următoarele categorii vor fi expuse pe site până la finalul acestei luni, iar analiza acestora se va regăsi și în infografice.

După un 2020 care le-a afectat radical modul de viață, românii se simt izolați și, mai mult decât oricând, declară că nu se mai simt ei înșiși. 83% spun că nu mai simt că au o conexiune cu brandurile (surse: GWI 2020 si SNA Focus). Trecerea inevitabilă la online: cursuri online, cumpărături online, mese online de familie, nu a făcut decât să contureze necesitatea unui nou tip de măsurare care să evalueze în mod clar, la zi, prezența digitală a unui brand.

Bazat pe multiple surse de date, DHI este un instrument de radiografiere și măsurare calitativă și cantitativă a tuturor indicatorilor de brand, de poziționare a brandurilor și a concurenței acestora, pentru a ajuta la restabilirea conexiunii dintre consumatori și branduri.

“Dacă, atunci când iei decizii, nu știi ce se întâmplă cu brandul tău și te bazezi doar pe modele de marketing de acum 2-3 ani, n-ai făcut absolut nimic. Brandurile au nevoie de date proaspete, actuale, care să reflecte ceea ce se întâmplă astăzi sau cel puțin în săptămâna curentă. Altfel, Always-On Marketing devine Always-Late Marketing. Digital Health Index vine odată cu noua epocă a măsurării, integrând milioane de date în timp real, cu mare potențial în viitoarele decizii de business ale clienților noștri: de la prioritizarea canalelor media, obținerea unui content mai bun, până la strategii de comunicare mai eficiente”, menționează, într-un comunicat de presă, Teddy Dumitrescu, CEO, Publicis Groupe România.

Cum se calculează DHI - indicele sănătății digitale

Digital Health Index / Indicele de sănătate digitală este alcătuit din trei scoruri principale, fiecare reprezentând 1/3 din DHI.

  1. Digital Power Score / Scorul de Putere Digitală măsoară cât de interesant este brandul respectiv pentru consumatori așa cum se manifesta online
  2. Content Power Score / Scorul de Putere a Conținutului măsoară prezența on-line a unui brand, pornind de la sursele mențiunilor din spațiul digital.ro și face o pondere cu impactul pe care îl au aceste mențiuni (viewership). Cu alte cuvinte, nu este suficient să ai apariții în online, ele trebuie sa fie și puternice pentru a obține un scor mai mare.
  3. Conviviality Score / Scorul de Convivialitate măsoară nivelul de empatie a unui brand dat de câte interacțiuni pozitive are acel brand în Social Media.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri