TikTok vrea să încurajeze obiceiurile digitale sănătoase, astfel că lansează două noi instrumente care să ajute comunitatea să controleze mai bine experiența în aplicație. În săptămânile care urmează, platforma va introduce o funcție care să le permită utilizatorilor să controleze cât timp petrec pe TikTok într-un anumit interval.

Prin aceasta, oamenii vor putea alege să primească notificări în aplicație, care să le reamintească să ia o pauză după o anumită perioadă de timp petrecută neîntrerupt în fața telefonului. De asemenea, notificările vor putea fi personalizate după cum doresc utilizatorii. Mai mult, oamenii pot deja să seteze limite zilnice, prin care pot decide cât timp vor să petreacă pe aplicație în fiecare zi.

Noua funcție TikTok va oferi și detalii despre cât timp petrece o persoană pe platformă. Astfel, oamenii vor putea ști de câte ori au deschis aplicația într-o zi, dar vor primi și o statistică ce ilustrează cât de mult a fost utilizată aplicația atât pe timp de zi, cât și de noapte. Oamenii vor putea alege să primească și notificări săptămânale pentru a-și putea analiza mai atent activitatea pe TikTok.

Pentru a încuraja comunitatea să se gândească la obiceiurile digitale, TikTok a publicat și un nou ghid - Cum pot reflecta la bunăstarea mea în mediul digital cu ajutorul de familiei și prietenilor? –, care poate fi găsit în meniul Centrului de Siguranță. Acesta îi încurajează pe utilizatori să reflecteze asupra modului în care își petrec timpul online – fie pe TikTok, fie în altă parte – și cum îi face să se simtă atunci când aleg limitele care li se potrivesc.

De asemenea, TikTok va introduce mesaje săptămânale în aplicație care vizează bunăstarea membrilor mai tineri ai comunității. În acest fel, când o persoană cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani a folosit aplicația mai mult de 100 de minute într-o singură zi, platforma îi va reaminti de opțiunea de a limita timpul de utilizare următoarea dată când deschide aplicația.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri