Vizionarea programelor TV și a filmelor acasă rămâne activitatea preferată de divertisment pentru consumatorii de toate vârstele, cu excepția Generației Z, a cărei atenție se îndreaptă către jocurile video, relevă un raport realizat de compania de consultanță financiară și audit Deloitte. Cei mai înverșunați fani ai uitatului la televizor sunt în special cei din generațiile Baby Boomers (40%) și X (27%), urmați de Millennials (20%).

Raportul Deloitte Digital Media Trends 2022 a fost realizat în rândul a peste 2.000 de consumatori din Statele Unite.

Atenția consumatorilor mai tineri se îndreaptă însă către jocurile video, 24% dintre reprezentanții Generației Z, care au vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, menționând jocurile video pe primul loc, comparativ cu doar 16%, care preferă să se uite la televizor și la filme acasă.

Topul activităților preferate de divertisment este completat de ascultarea muzicii (16% din Generația Z, 10% din Millennials, 9% din Generația X și Baby Boomers), navigarea pe internet (12% din Generația X, 10% din Millennials și Baby Boomers, 6% din Generația Z) și mersul la cinema (10% din Generația X, 9% din Millennials, 5% din Generația Z și 3% din Baby Boomers).

Deși jocurile video nu sunt preferate de toți consumatorii, acestea sunt o formă foarte răspândită de divertisment în rândul tuturor grupelor de vârstă, arată raportul. Nu mai puțin de 96% din respondenții din Generația Z și o pondere egală în rândul Millennials joacă în mod regulat jocuri video, urmați de 89% din reprezentanții Generației X și 57% din Baby Boomers. Millennials dedică cel mai mult timp acestei forme de divertisment, în medie 13 ore pe săptămână, urmați de Generația Z, cu 11 ore, Generația X, cu zece ore, și Baby Boomers, cu șase ore.

Citiți și: USR vrea lege pentru eliminarea reclamelor televizate la jocurile de noroc.

De ce aleg oamenii jocurile video

Printre principalele motive pentru care consumatorii aleg jocurile video se numără faptul că acestea îi ajută să se relaxeze (78%), să se exprime prin personalizarea personajelor sau a avatarurilor (61%), să treacă prin momente dificile (59%), dar și să rămână conectați cu alte persoane (53%).

Consumatorii sunt suprasaturați în ceea ce privește opțiunile de servicii de streaming video la cerere, arată raportul, aspect care intensifică concurența între furnizori și crește gradul de conștientizare a costurilor în rândul consumatorilor. Dintre cei care au decis să anuleze un abonament la un serviciu de streaming video, 41% au invocat costul ca prim motiv, urmat la distanță mare de lipsa de conținut nou (30%). Acest context duce la rate mari de reziliere, mai mult de o treime dintre consumatori (37%) anulând sau adăugând și anulând un astfel de serviciu în ultimele șase luni, tendință mai vizibilă în rândul generațiilor mai tinere (51% din Generația Z).

De asemenea, șapte din zece consumatori urmăresc cel puțin un influencer din mediul online, în special cei din generațiile tinere, iar o treime dintre ei spun că deciziile lor de cumpărare au fost influențate de aceștia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri