Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi a vânzării operaţiunilor din Europa de Est, inclusiv a celor din România.

Potrivit surselor care au dorit să îşi păstreze anonimatul, cei mai importanţi creditori ai Cineworld, firmă care în luna septembrie a declarat insolvenţa la un tribunal din Texas, se gândesc la vânzarea lanţurilor de cinematografe Cinema City, Yes Planet şi Rav-Chen, scrie Agerpres.ro.

Ofertele care se vor situa în jurul valorii de un miliard de dolari au cele mai mari şanse de a fi luate în considerare de creditorii grupului Cineworld, chiar dacă este posibil să fie depuse şi oferte care încep de la 600 -700 milioane de dolari, având în vedere veniturile generate de operaţiunile est-europene. Sursele au precizat însă că nu a fost demarat un proces formal de vânzare şi nu există nicio certitudine că se va ajunge la o tranzacţie.

Activele est europene ale Cineworld regrupează 112 din cele aproximativ 751 de săli de cinema ale grupului britanic, cu operaţiuni în Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria şi Israel. Cele mai importante active ale Cineworld sunt însă cele 511 de săli de cinema ale diviziei Regal din SUA, care au fost achiziţionate în 2016 pentru 3,6 miliarde de dolari.

Pandemia de Covid-19 a dus la închiderea sălilor de cinema din întreaga lume şi a afectat serios producţia cinematografică, iar Cineworld nu a revenit încă la nivelul de dinaintea pandemiei. În 2019, segmentul Rest of the World din cadrul Cineworld, adică tocmai operaţiunile care sunt avute în vedere pentru o vânzare, au înregistrat un profit operaţional de 124 milioane de dolari. Anul trecut aceleaşi operaţiuni au generat pierderi de 23 de milioane de dolari, după un rezultat negativ de 172 milioane de dolari în 2020.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România şi face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe pe plan mondial. Cinema City România operează 27 de multiplexuri, cu un total de 247 de săli, în 20 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri