Mai putin de 10% din personalul Financial Times a acceptat acest plan, care este insa obligatoriu. Lionel Barber, editorul Financial Times, se numara printre angajatii care au fost de acord cu aceasta reducere salariala, potrivit unor surse apropiate.

Acest plan a fost gandit pe fondul situatiei grave in care se afla presa scrisa, ca urmare a declinului din piata de publicitate.

La inceputul acestui an, conducerea Financial Times anunta ca intentioneaza sa renunte la aproximativ 80 de angajati din toate departamentele.

In decembrie 2008, Financial Times a inghetat salariile angajatilor care castigau mai mult de 30.000 de lire, dupa ce, cu doua luni inainte, cotidianul a concediat o parte din angajatii diviziei de cercetare.

O masura similara a fost aplicata si angajatilor News International, ale caror salarii au fost inghetate. In schimb, personalul va beneficia o data pe luna de o plata integrala cuprinsa intre 250 si 750 de lire, suma care va varia in functie de performanta.

Cotidianul de afaceri Finacnial Times este tiparit in 24 de tipografii din intreaga lume, avand un tiraj zilnic de 451.676 copii (potrivit datelor ABC, octombrie 2008) si un numar de 1,4 milioane de cititori pentru editiile tiparite si online.

FT.com atrage 7,1 milioane de vizitatori unici, generand 72 milioane de pagini vizualizate potrivit datelor ABC, din martie 2008.