Decontarea turnaround reprezinta un caz particular de decontare a unei tranzactii incheiate in afara sistemelor de tranzactionare, avand o tranzactie corespondenta in bursa. Astfel, se va facilita accesul la instrumentele financiare romanesti pentru o categorie de investitori straini care nu este inca prezenta pe piata de capital din Romania.

“Lansarea serviciului de decontare a tranzactiilor turnaround de catre Depozitarul Central completeaza setul de mecanisme de piata implementate in ultimii ani de Grupul BVB (conturi globale, short selling, etc), prin care ne propunem sa aliniem piata de capital din Romania la standardele europene in materie si prin care dorim sa imbunatatim accesibilitatea pietei – factor important in cresterea lichiditatii”, a declarat Alin Barbu – Director General Adjunct – Bursa de Valori Bucuresti.

Prima oferta publica de actiuni programata sa se faca in 2012 pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput astazi, statul incercand sa vanda 15% din Transelectrica (TEL). Ce spun brokerii care intermediaza oferta si cum vad analistii pretul anuntat de statul roman?