Depozitarul Central a lansat serviciul de decontare pentru tranzactiile turnaround, ce simplifica accesul investitorilor nerezidenti la instrumentele financiare romanesti, inclusive la cele din ofertele publice.
Decontarea turnaround reprezinta un caz particular de decontare a unei tranzactii incheiate in afara sistemelor de tranzactionare, avand o tranzactie corespondenta in bursa. Astfel, se va facilita accesul la instrumentele financiare romanesti pentru o categorie de investitori straini care nu este inca prezenta pe piata de capital din Romania.

“Lansarea serviciului de decontare a tranzactiilor turnaround de catre Depozitarul Central completeaza setul de mecanisme de piata implementate in ultimii ani de Grupul BVB (conturi globale, short selling, etc), prin care ne propunem sa aliniem piata de capital din Romania la standardele europene in materie si prin care dorim sa imbunatatim accesibilitatea pietei – factor important in cresterea lichiditatii”, a declarat Alin Barbu – Director General Adjunct – Bursa de Valori Bucuresti.

Prima oferta publica de actiuni programata sa se faca in 2012 pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput astazi, statul incercand sa vanda 15% din Transelectrica (TEL). Ce spun brokerii care intermediaza oferta si cum vad analistii pretul anuntat de statul roman?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri