Banca Italo Romena va finanta sectorul agricol cu 20 mil. euro

Banca Italo Romena va finanta sectorul agricol cu pana la 20 de milioane de euro, prin produse de creditare pe termen scurt si mediu, a anuntat miercuri banca.

Astfel, banca a semnat recent cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) primele doua conventii pentru finantarea capitalului de lucru al beneficiarilor masurilor de dezvoltare rurala incluse in Axa II a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 si PNDC (Plati Nationale Directe Complementare), arata Mediafax.

Banca prefinanteaza subventiile APIA pentru clientii eligibili. Finantarile sunt acordate in lei, acoperind pana la 80% din suma calculata pe baza certificatului eliberat de APIA.

In plus, banca are noi produse proprii de creditare destinate sectorului agricol: Linia de credit pentru sectorul agricol, Creditul agricol sezonier si Creditul pentru investitii in sectorul agricol, pentru care clientii pot beneficia de garantia Fondului de Garantare a Creditului Rural si Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Infiintata in 1980, Banca Italo Romena face parte, din anul 2000, din grupul italian Veneto Banca. In Romania, banca are 22 de agentii, dintre care 5 in Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri