Banca Transilvania a ieftinit imprumuturile Prima Casa, dobanda anuala efectiva (DAE) ajungand in prezent la 6,23%, in vreme ce dobanda nominala este de 3,76% - pana la 30 septembrie.

Datorita noilor caracteristici ale acestor credite, acordate doar in lei, clientii vor putea lua un imprumut cu pana la 7,8% mai mare decat pana acum, potrivit unui anunt al companiei.

Gradul de indatorare pentru creditele Prima Casa de la BT poate sa ajunga pana la 65%, in vreme ce avansul necesar este de 5%.

Pentru un astfel de imprumut pot aplica atat persoanele care nu detin o locuinta, cat si cei care au deja un imobil cu o suprafata utila de pana la 50 mp.

Pentru exemplificare, in cazul unui imprumut de 200.000 lei, pe o perioada de 360 luni, rata in prima luna este de 1.268 lei, DAE este de 6,23%, iar suma totala de plata, 415.489 lei.

Plafonul actual al Bancii Transilvaia, pentru Creditele Prima Casa, este de 105 milioane lei, din care 35 milioane lei au ca destinatie cumpararea de locuinte ANL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri