Sa creezi un start-up cu 10.000 de euro poate fi dificil si chiar riscant, este de parere Andrei Pogonaru, fiul omului de afaceri Florin Pogonaru si responsabilul cu dezvoltarea viitorului centru comercial Veranda Mall din cartierul Obor al Capitalei, insa crede ca o astfel de suma ar trebui investita pe piata de capital, acolo unde randamentul este foarte bun.

“Daca azi as avea in buzunar 10.000 de euro m-as uita foarte atent la piata de capital, in special la actiunile romanesti. Sunt o serie de titluri subevaluate, cu un potential foarte ridicat, mai ales daca ne uitam la faptul ca Romania va deveni o piata emergenta, fiind acum una de frontiera, dar in care va creste volumul de investitii. A juca pe Bursa este si un mod de a invata. Educatia financiara este sanatoasa pentru ca atunci cand iti pornesti compania vezi la ce se uita si altii si intelegi mai bine nevoile. (…) 10.000 de euro este o suma mica pentru a investi intr-un start-up. Este mult mai riscant sa faci un start-up cu 10.000 de euro decat sa ii investesti pe piata de capital”, a spus Andrei Pogonaru intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Desi are numai 31 de ani, Andrei Pogonaru este deja de aproape 5 ani de zile implicat in dezvoltarea proiectului comercial Veranda Mall din cartierul bucurestean Obor, proiect care ar urma sa fie inaugurat in toamna anului viitor. Intrebat care ar fi cele mai importante sfaturi pe care le-ar oferi unor tineri intreprinzatori, Andrei Pogonaru a subliniat ca este foarte important ca cine are pe mana o anumita suma sa nu se arunce din prima in focul luptei.

“Cel mai important este ca un tanar sa nu investeasca din prima, fara sa fi capatat experienta intr-un anumit loc. Sunt foarte multe idei bune, dar fara sa ai baza unei intelegeri organizationale si fara sa intelegi cum functioneaza un business nu are rost sa te aventurezi din prima. In plus, niciun esec nu trebuie privit ca un sfarsit de drum. Daca o idee nu a functionat nimeni nu ar trebui sa renunte. Primul business facut de mine in Romania a fost un proiect pe mobile banking. Eu am construit un sistem pe care ulterior l-am facut in parteneriat cu BCR. A esuat. A fost o experienta intensa, dar pe care n-as mai repeta-o, insa un bun inceput de cariera”, a mai aratat Andrei Pogonaru.

Nu in ultimul rand, tanarul antreprenor este de parere ca pentru un succes al unui business este foarte important sa iti alegi o echipa buna. “Sa ii convingi si pe ceilalti sa creada in ideea ta este cel mai dificil prag de depasit. Am avut momente in cariera cand am gresit luand in echipa prieteni foarte apropiati. Este o balanta greu de gasit intre omul potrivit si omul cu care ma inteleg bine. Mi-am gasit echipa pe parcursul a multi ani”, a aratat Pogonaru.

Andrei Pogonaru este fiul omului de afaceri Florin Pogonaru, unul dintre cei mai cunsocuti investitori si antreprenori romani. Tanarul antreprenor este responsabil cu dezvoltarea proiectului comercial Veranda Mall din cartierul bucurestean Obor care se va inaugura in toamna anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri