Dintre orasele analizate, cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Iasi, unde valorile de piata pe metru patrat in apartamentele in bloc au urcat in medie cu 6,11% fata de trimestrul anterior, dar si in Timisoara (+4,90%), Cluj-Napoca (+4,27%), Brasov (+3,62%) si Constanta (+2,26%). In Bucuresti, cresterea a fost mai moderata, de 1,82%, dar per total, ritmul de crestere din majoritatea oraselor a fost mai semnificativ in trimestrul al doilea fata de primul trimestru.

In ceea ce priveste sectoarele Capitalei, cinci din sase au inregistrat in al doilea trimestru din 2017 cresteri pentru acelasi tip de proprietati analizate. Astfel, sectorul 3 a condus in clasamentul cresterilor, cu un avans de 3,41% in trimestrul doi fata de trimestrul intai. Sectoarele 6 si 4, dupa ce inregistrasera mici scaderi in trimestrul anterior, au fost pe plus in trimestrul doi, cu 2,58%, respectiv 2,49%.

Valoarea de piata pe metru patrat in apartamentele de bloc a urcat cu 2,26% si in sectorul 2, in timp ce in sectorul 5 cresterea a fost subunitara, de 0,87%. Singurul sector care a inregistrat o scadere, desi nesemnificativa, de -0,09%, a fost sectorul 1, dupa ce, in trimestrul anterior, avusese o evolutie pozitiva (+3,61%).

Sursa foto: Blackboard / Shutterstock