Exista un numar mare de variante de asigurari CASCO, iar, in functie de asigurator, aceasta polita iti poate proteja masina personala in diverse situatii, de la accidente rutiere, la caderi de corpuri sau explozii. Iata cateva aspecte interesante legate de polita CASCO, dar si o oferta comparativa, pentru plata integrala sau in patru rate, de la un numar de sase asiguratori din piata locala.

Pana la doua salarii medii pe economie costa, de obicei, o reparatie CASCO, mult peste costul efectiv al politei. Nivelul acestuia din urma depinde insa si de varianta de plata dorita de catre clientul unei companii de asigurari. Astfel, o interogare de oferta CASCO la un numar de sase asiguratori de pe piata locala arata ca decizia de a achita in patru rate prima anuala de asigurare CASCO in loc de a efectua o singura plata poate fi de pana la doua ori mai costisitoare.

Calculul de prima CASCO a fost realizat pentru un autovehicul nou, a carui valoare de piata cu TVA este de 20.500 euro si care dispune de o motorizare de 1.6 GDI, o capacitate cilindidrica de 1.591 cmc si 132 cp. In tabelul de mai jos se poate observa ca o singura companie de asigurari nu a avut in oferta fransiza la dauna totala, iar fransiza pentru daune partiale a fost calculata la toate companiile la nivelul de 100 de euro.

Asigurator Asirom Omniasig Uniqa
Plata Integral 4 rate Integral 4 rate Integral 4 rate
Pret 570 euro 610 euro 475 euro 528 euro 439 euro 893 euro
Suma asigurata 19.782 euro 20.500 euro 20.500 euro
Fransiza dauna totala 10% 10% 10%
Fransiza daune partiale 100 euro 100 euro 100 euro
Asigurator Gothaer Allianz Groupama
Plata Integral 4 rate Integral 4 rate Integral 4 rate
Pret 543 euro 572 euro 600 euro 600 euro 833 euro 925 euro
Suma asigurata 20.500 euro 19.782 euro 19.782 euro
Fransiza dauna totala 10% 10% 0%
Fransiza daune partiale 100 euro 100 euro 100 euro
Sursa informatii: Otto Broker

Fransiza constituie partea din valoarea daunei pe care o suporta asiguratul. Ea poate fi in suma fixa, procent din dauna sau din suma asigurata. De asemenea, poate fi diferita pe diverse tipuri de riscuri. La randul sau, dauna totala reprezinta dauna produsa in urma unui accident care face ca reparatia si cheltuielile aditionale sa coste mai mult decat 75% din suma asigurata.

Cu mici diferente, in functie de asigurator, daunele acoperite includ avariile, cele cauzate de fenomene naturale, inlocuirea setului de chei, acoperirea exclusiva a elementelor vitrate, vandalismul, patrunderea vechicului in locuri inundate, circulatia in afara drumurilor publice, acoperirea eclusiva a jantelor si anvelopelor, pagube produse de actiunea animalelor prin roadere s.a.m.d.

Sursa foto: intararit / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri