Preţul petrolului a crescut cu circa 10% într-o săptămână

Preţurile petrolului se îndreaptă spre cele mai mari câştiguri săptămânale de la începutul lunii iunie, în urma reducerii livrărilor cauzate de o furtună în Golful Mexic şi o grevă a lucrătorilor în Norvegia, scrie Digi24.

Petrolul Brent a scăzut cu 27 de cenţi la 43,07 dolari pe baril, iar West Texas Intermediate (WTI), referinţa din SUA, a scăzut cu 28 de cenţi la 40,91 dolari barilul.

Ambele valori se îndreaptă spre câştiguri de aproximativ 10% în această săptămână, prima creştere în ultimele trei săptămâni.

Compania petrolieră norvegiană şi sindicatele au declarat că se vor întâlni cu un mediator numit de stat, în încercarea de a pune capăt unei greve. O escaladare ar putea tripla scăderea în livrări, dacă nu se ajunge la o soluţie până pe 14 octombrie, la aproximativ 934.000 de barili pe zi.

În Golful Mexic, uraganul Delta a dus la reducerea livrărilor cu 1,67 milioane de barili pe zi sau 92% din producţia de petrol a zonei, cea mai mare cantitate din 2005, din timpul uraganului Katrina. De asemenea, producătorii au oprit aproape 62% din producţia de gaze naturale din regiune, adică 1,675 miliarde de metri cubi pe zi.

Citeste si:
O PETRECERE, motivul pentru care a eșuat petrolierul în Mauritius
O PETRECERE, motivul pentru...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri