5 moduri în care îți poți crește economiile fără efort

Un cont de economii gras ar trebui să fie printre țelurile financiare ale fiecăruia dintre noi. Din nefericire, cheltuielile lunare nu ne permit să economisim atât de mult pe cât ne-am dori. Dar dacă ar exista o metodă prin care să scădem semnificativ cheltuielile lunare și să punem de-o parte diferența? Iată 5 trucuri utile în acest sens:

  1. Fă-ți un buget lunar realist și ține-te de el – pentru ca acest deziderat să reușească trebuie să fii sincer cu tine. Notează exact ce venituri ai și ce cheltuieli ai și decide ce anume poți elimina de la capitolul cheltuieli pentru a economisi banii respectivi. De exemplu, poți lua cafeaua de dimineață făcută acasă la pachet și poți economisi zilnic banii pe care i-ai fi dat pe cafeaua la suprapreț de la coffeeshop-urile din drumul spre job.
  2. Cele mai multe lucruri care costă au o variantă gratuită, trebuie doar să o găsești – de exemplu, poți înlocui abonamentul foarte scump la sala de sport cu lecții gratuite ținute de experți în sport direct pe Youtube. În acest fel economisești nu doar bani, ci și timp prețios.
  3. Învață un nou skill și folosește-l pentru a-ți crește veniturile – există sute de cursuri gratuite disponibile online care te pot ajuta să devii consultant part-time într-un domeniu care te pasionează. Avantajele sunt infinite: vei lucra de acasă și vei fi plătit la oră, deci tu decizi când și cum muncești. Cine știe, poate acest lucru se va transforma într-o carieră de succes.
  4. Cumpără haine și mobilă de la second-hand și târguri de vechituri – de multe ori adevăratele comori nu se găsesc în mall-uri, ci în locurile cu obiecte vintage. În loc să mergi în magazinele moderne care au obiecte de proastă calitate la prețuri exorbitante, mai bine cauți comori veritabile pe care le poți achiziționa aproape gratis.
  5. Cumpără alimente la reducere – orice supermarket are un raft de unde poți achiziționa alimente la reducere din cauza faptului că vor expira curând. Le poți achiziționa pentru a le consuma în aceeași zi sau le poți congela pentru a le prelungi valabilitatea. În orice caz, vei economisi până la 50% din cheltuielile pe mâncare în ziua respectivă.

Dacă te găsești într-un moment al vieții tale în care nici măcar aceste trucuri nu te pot ajuta din punct de vedere financiar, poate ai nevoie de un mic boost care să te repună pe picioare. Un împrumut rapid de la o instituție financiară nebancară precum site-ul imprumut rapid poate fi exact impulsul de care ai nevoie. Poți obține ușor și rapid un împrumut suficient de mare pentru a te liniști din acest punct de vedere din confortul propriei locuințe, aplicând online. În plus, nu vei sta cu stresul dobânzilor mari și al recuperatorilor deoarece tu decizi valoarea ratelor rambursate în funcție de situația în care te afli.

Cu puțină imaginație și un pic de organizare oricine poate elimina cheltuielile dăunătoare. De multe ori reușim să pierdem mai mulți bani decât ne dăm seama pe lucruri care fie sunt la suprapreț, fie sunt un impuls de moment. Fii responsabil de viața ta financiară și rezultatele vor fi pe măsură.

Sursa foto: Pexels.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri