Schimbările în carieră sunt normale pentru fiecare dintre noi, dar acestea implică, de multe ori, o perioadă mai lungă până la găsirea unui nou loc de muncă. În aceste momente este recomandat să ai un surplus financiar care te poate susține pe întreaga perioadă. De asemenea, important de ținut minte este că aceste schimbări pot fi forțate de crize economice sau diferite circumstanțe pe care nu le poți controla. Cu atât mai mult, economiile tale trebuie să-ți ofere siguranța zilei de mâine. Iată câteva modalități de a economisi cu acest scop:

Deschide un cont de economii

A pune bani deoparte nu este întotdeauna cea mai simplă opțiune, în special dacă ai și alte scopuri pentru care ai nevoie de resurse financiare considerabile. Însă, felul în care se schimbă lucrurile în societate în prezent ridică anumite probleme demne de luat în considerare. Un depozit bancar pentru economiile de care te vei folosi în viitor te va ajuta în situațiile imprevizibile precum pierderea unui loc de muncă sau o urgență medicală. Chiar și atunci când vrei să faci o schimbare controlată în carieră, pot trece câteva luni bune până când găsești jobul potrivit pentru tine. Resursele trebuie să te ajute să te descurci timp de câteva luni și să-ți susții familia, dacă ai și copii. Responsabilitatea pe care o ai crește odată cu numărul membrilor familiei, așa că nu amâna deschiderea unui depozit special pentru aceste nevoi care te pot lua prin surprindere.

Renunță la cheltuielile inutile de zi cu zi

Pentru a putea economisi eficient va fi nevoie să renunți la anumite cheltuieli care îți fac misiunea imposibilă. Indiferent că este vorba de obiceiuri precum shoppingul de haine sau cel de electronice, va trebui să-ți revizuiești comportamentul în ceea ce privește cheltuielile. Fă o listă cu cele necesare în fiecare lună, fără a omite activitățile de entertainment sau achizițiile precum cărțile și revistele. În acest fel te poți limita la aceste cheltuieli și poți pune deoparte pentru a-ți schimba cariera sau pentru a fi pregătit pentru o situație care implică fonduri suplimentare pe o perioadă de timp. Micile obiceiuri precum gătitul acasă, renunțatul la anumite vicii costisitoare sau mai puține ieșiri în oraș îți pot oferi, de asemenea, posibilitatea de a economisi o sumă considerabilă în cel mai scurt timp.

Descoperă o sursă adițională de venit

Dacă renunți la jobul tău pentru a face o schimbare mult așteptată, profită de o pasiune și fă tot posibilul să o transformi într-o sursă de venit. Poți face acest lucru chiar dinainte de a renunța la locul actual de muncă, dacă aceste activități nu-ți răpesc prea mult din timp. Cunoașterea unei limbi străine te poate ajuta să oferi meditații în particular. Același lucru se aplică dacă știi să cânți la un instrument sau dacă desenezi. Poți împărtăși abilitățile tale cu copii și adulți deopotrivă, prin anunțuri particulare sau prin intermediul unor instituții care se ocupă de astfel de programe. O sursă de venit de acest tip îți poate oferi sprijinul necesar pentru a economisi sau chiar pentru a te întreține o perioadă mai lungă.

Pentru a te putea descurca între două locuri de muncă este necesar să ai mereu un surplus financiar. Gândește-te încă dinainte de a renunța la jobul actual la perioada de care vei avea nevoie să găsești ceea ce ți se potrivește și pregătește-te corespunzător.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri