De cele mai multe ori, nu conștientizăm cât de repede irosim banii și mai ales pentru ce produse sau servicii. Reducerea cheltuielilor poate implica schimbări majore în bugetul tău, cum ar fi mutarea într-o zonă mai puțin costisitoare, însă există și alte modalități prin care poți salva bani. Experții financiari prezintă patru obiceiuri prin care îți risipești fondurile fără să îți dai seama, transmite publicația Huffington Post.

Cumperi doar pentru că sunt reduceri, nu pentru că ai nevoie de obiectul respectiv

Alegem să cumpărăm produse pentru că sunt la reduceri fără să ne gândim dacă avem nevoie de ele. Deși inițial prețul este unul mai mic, ajungi că cheltui mai mulți bani pentru o serie de articole pe care e puțin probabil să le folosești foarte des.

Experții financiari te sfătuiesc să cumperi doar obiectele de care ai nevoie atunci când sunt reduceri. „Este bine să faci cumpărături pentru lucruri de care ai nevoie, nu doar pentru că prețul poate reprezenta o afacere bună”, spun aceștia.

Comanzi prea des mâncare prin aplicații de food delivery

Dacă până acum nu ai fost adeptul comenzilor de mâncare printr-o aplicație de tipul Foodpanda sau Glovo, pandemia sigur te-a forțat să faci această schimbare. Deoarece este atât de convenabil, accepți rapid taxa de livrare sau cea suplimentară pentru comenzi minime.

Experții spun că atunci când vrei să comanzi mâncare, cea mai bună variantă este să ridici pachetul direct la restaurant, reușind să reduci din costurile de transport.

Mergi la cumpărături fără o listă de alimente

Se spune că nu ar trebui să mergi la cumpărături pe stomacul gol, dar nici nepregătit, fără o listă clară de cumpărături. Obișnuiești să achiziționezi mai mult și implicit să cheltui mai mulți bani.

Pe lângă faptul că poți face o gaură în buget, această practică duce și la risipa alimentară în cazul în care cumperi prea multă mâncare. De aceea o listă este foarte eficientă. O metodă bună pentru a salva bani și preveni risipa alimentară este să îți planifici mesele în ziua sau săptămâna respectivă.

Nu plătești facturile la timp

Ne obișnuim să lăsăm plata facturilor și întreținerea la urmă, până aproape de data scadentă. Acesta este un obicei negativ, spun analiștii, deoarece există posibilitatea să uiți de achitarea facturilor.

Obișnuiește-te să îți plătești întreținerea atunci când primești salariul pentru a evita orice penalizare. Un mod facil de a face acest lucru este prin intermediul online.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri