Revista americantă Forbes a publicat cel mai recent top al miliardarilor. Surpriza din acest an este faptul că șase români sunt incluși în acest clasament, o creștere față de anii trecuți în care doar averile a doi miliardari de români reușeau să fie vizibile în clasament. Pentru prima dată de când se realizează Topul Forbes al celor mai bogați oameni ai lumii, frații Dragoș și Adrian Pavel, fondatorii Dedeman, una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din România „pășesc” în clasament.

Daniel Dineș și frații Pavăl, printre cei mai bogați oameni ai lumii

Cel mai bogat români inclus în Topul Forbes rămâne Daniel Dines, fondatorul companiei de automatizări UiPath, listată la Bursa de Valori din New York. Averea acestuia este estimată la 2,9 miliarde de dolari.

Daniel DinesDaniel Dines. Sursa foto: UiPath

Al doilea român inclus în clasament este Ion Țiriac, cu o avere netă estimată la 1,6 miliarde de dolari. Fostul sportiv are afaceri în imobiliare, automobile, servicii financiare.

Ion TiriacIon Țiriac, al doilea cel mai bogat român. Sursa foto: Shutterstock

Ion Țiriac împarte locul 1.818 cu alți doi români, Matei Zaharia și Ion Stoica, fondatorii companiei Databricks, în care au investit giganții Microsoft și Amazon. „Frații Dedeman” sunt, de asemenea, incluși pentru prima dată în topul miliardarilor realizat de revista americană. Dragoș Pavăl ocupă locul 1.928, cu o avere estimată la 1,5 miliard de dolari, în timp ce fratele său, Adrian Pavăl ocupă locul 2.578, cu o avere netă care se ridică la 1 miliard de dolari.

Retail jobs

Top 10 cei mai bogați oameni ai lumii

  1. Elon Musk (SUA), 219 de miliarde de dolari
  2. Jeff Bezos (SUA), cu o avere de 171 miliarde de dolari
  3. Bernard Arnault şi familia sa (Franţa), 158 miliarde de dolari
  4. Bill Gates (SUA), 129 de miliarde de dolari
  5. Warren Buffett (SUA), 118 miliarde de dolari
  6. Larry Page (SUA), 111 miliarde de dolari
  7. Sergey Brin (SUA), 107 miliarde de dolari
  8. Larry Ellison (SUA), 106 miliarde de dolari
  9. Steve Ballmer (SUA), 91 miliarde de dolari
  10. Mukesh Ambani (India), 90 miliarde de dolari.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri