Americanii au cheltuit pe cumparaturi online de luni pana vineri saptamana trecuta 6 mld. de dolari, un record, conform companiei de cercetare comScore, citata de AP.
De Cyber Monday, vanzarile au atins 1,25 mld. de dolari, record istoric. Marti si miercuri, valoarea cumparaturilor a depasit de asemenea 1 mld. de dolari.

In noiembrie, vanzarile online au fost cu 15% mai mari decat anul trecut, atingand 18,7 mld. de dolari.

Vanzarile de sarbatori pot genera 40% din afacerile anuale ale retailerilor. Livrarea gratuita pare sa fie unul dintre factorii ce atrag cumparatori din ce in ce mai mult.

“Consumatorii au inceput sa se obisnuiasca sa beneficieze de livrare gratuita, mai ales in perioada sarbatorilor si promotiilor iar retailerii, la randul lor, s-au aliniat acestei cerinte”, a declarat presedintele comScore, Gian Fulgoni.

Vanzarile online acopera circa 8-10% din totalul comercializarilor in perioada sarbatorilor. Estimarile comScore exclud vanzarile turistice, licitatiile si vanzarile corporate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri