In prima luna de la lansarea platformei digitale a Elefant.ro, peste 4.000 de carti in limba romana au fost descarcate in format electronic. Peste o treime din cumparatori au fost reprezentanti ai diasporei romanesti.
Pretul cartilor digitale variaza de la 10 lei la circa 40 de lei. La o valoare medie de circa 16 lei a vanzarilor, conform Elefant.ro, compania a incasat din comercializarea celor 4.000 de carti circa 64.000 lei.

„Luna decembrie a confirmat asteptarile cu care am lansat la sfarsitul anului trecut platforma de carte digitala de pe Elefant.ro. eBooks devine astfel a doua cea mai accesata sectiune si ne intareste convingerea ca numarul mic de posesori de dispozitive dedicate lecturii digitale de pana acum a fost cauzat de lipsa unei oferte serioase de carte electronica. In ultima luna, pot confirma ca Elefant.ro a inregistrat o triplare a comenzilor de dispozitive tip eReader”, a declarat Vlad Puescu, digital project manager Elefant.ro.

Printre cele mai cerute modele de eReader se numara Nook Touch, Kobo Touch sau Sony PRS-T1. Cele 600 de volume digitale disponibile pe platforma Elefant.ro pot fi accesate si pe iPad si iPhone, prin intermediul aplicatiei dedicate Elefant eBooks Reader. Aceasta se descarca gratuit din App Store, vine preinstalata cu o carte gratuita in format integral si a fost descarcata de la lansare de peste 6.000 de utilizatori.

“In momentul de fata, avem in pregatire aplicatia Elefant Reader pentru dispozitive Android. Alaturi de versiunea pentru iPad si iPhone, aplicatia Elefant Reader va acoperi peste 90% din piata de tablete si smartphone-uri din Romania, oferind posibilitatea de a citi carti in limba romana pe toate dispozitivele importante”, continua Vlad Puescu.

In luna noiembrie a anului trecut, Elefant.ro a lansat cea mai mare platforma digitala de carte electronica in limba romana. In prezent, colectia numara peste 600 de volume publicate la edituri prestigioase precum Polirom, Litera, Corint, Nemira sau Niculescu. Majoritatea titlurilor disponibile sunt carti de fictiune (aproximativ 60% din oferta), urmate de non-fictiune (30%), carte de specialitate sau manuale si materiale auxiliare scolare (10% din titlurile disponibile). Printre cele mai descarcate titluri de carte electronica in 2011 se numara „Istoria lumii de la Big Bang pana in prezent”, de Cynthia Stokes Brown, „Litera din scrisoarea misterioasa”, de Alex Leo Serban sau „Perfectiune”, de Julie Metz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri