Amazon.com a raportat un declin de 58% in trimestrul patru al anului trecut, pe masura ce gigantul retailer online investeste puternic in dezvoltare in detrimentul marginilor de profit, scrie WSJ.com.
Amazon subliniaza ca profitul net pe trimestrul patru a scazut pana la 177 mil. $, sau 38 centi/actiune, de la 416 mil. $ cu un an in urma. Veniturile companiei au crescut cu 35%, pana la 17,43 mld. $.

Urmare a anuntului, valoare actiunilor Amazon s-a depreciat cu 8,1%, ajungand la 178,67$/actiune.

Pentru primul trimestru din acest an, oficialii Amazon au subliniat ca se asteapta la venituri intre 12 si 13,4 mld. $ si pierderi operationale intre 200 si 100 milioane dolari.

Compania a mai anuntat ca a incheiat anul 2011 cu 56.200 de angajati, in crestere cu 67% comparat cu aceeasi perioada a anului trecut. Oficialii companiei nu au dezvaluit ce vanzari a avut Kindle Fire, tableta PC lansata in noiembrie cu pretul de 200 $.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri