Autoritatile din Statele Unite si din Marea Britanie au inceput o campanie de eliminare a surselor care pot starni amenintari pe reteaua de socializare Twitter, relateaza presa internationala.
Astfel, serviciile de informatii vor incepe supravegherea retelei sociale dupa ce au sesizat mai multe mesaje interpretate drept amenintari pe site-ul de micro-blogging Twitter.

Un caz mediatizat este acela al unui tanar britanic pe nume Paul Chambers, in varsta de 26 ani, care a fost arestat pentru mesajul postat pe Twitter conform caruia ar urma sa arunce in aer un aeroport din cauza intarzierii avionului in care se afla prietena sa. Chambers a fost nevoit sa plateasca 3.000 lire sterline pentru gestul sau.

In alta situatie, un cuplu britanic a fost nevoit sa se intoarca acasa dupa un zbor lung pana in California deoarece autoritatile americane nu le-au permis accesul in State din cauza unor mesaje publicate pe Twitter. Barbatul, responsabil pentru mesajele transmise, a scris ca merge in SUA pentru a “sapa mormantul lui Marilyn Monroe” si pentru a “distruge America”.

Foto: facebookjustice.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri