Wall-Street.ro a fost prezent la conferinta new media Social Media Summit si a transmis prin live text cele mai interesante declaratii din timpul prezentarilor. Revedeti punctele esentiale ale conferintei in materialul de mai jos.
- Blogerii romani au realizat in 2011 venituri de 415.000 euro, in crestere cu circa 30% fata de 2010 (sondaj Refresh.ro)

- Doar 2% din blogeri castiga suficient din aceasta activitate astfel incat sa nu aiba un loc de munca/alt proiect personal.

- 37% dintre blogeri scriu peste 30 de articole lunar cel mai mult trafic fiind atras de articolele text (mai putin decat foto sau video)

- 95% dintre blogeri sunt pe Facebook, 35% pe LinkedIn si 70% pe Twitter

- Utilizatorii Facebook se impart in pragmatici, militanti, conectori (raspandaci), aprobatori, auto-propagandisti, exploratori.

- Daca vrei sa realizezi materiale video pentru blog/site, poate fi util sa filmezi tot timpul – din masina, pe strada (sunt camere mici, pe care le poti pune dupa ureche, ca pe un bluetooth). Apoi, materialele trebuie editate astfel incat sa fie facute interesante si nu prea lungi. (Razvan Baciu, trafictube.ro)

- Pentru companiile clienti - Lasa producatorul de continut sa scrie povestea, nu incerca sa impui un stil care deseori nu este cel al autorului. (Vlad Petreanu)

- Mugur Patrascu, iLeo: In 2012 vom vorbi in continuare de Facebook dar si de initiative private ale bloggerilor - persoane ce prezinta proiectele lor proprii, au initiative, folosindu-se de un statut pe care il au in social media.

- Interactiunea online dintre utilizatori si branduri a crescut cu 53% in 2011. Analiza de sentiment arata cu 49% mai multe comentarii pozitive online despre branduri (Alex Negrea)

- „Copiii digitali” nu mai seamana cu noi, cei trecuti de 25 de ani; trebuie sa comunici pe limba lor sau nu veti vinde. Nimic. (Dragos Stanca, Q2M)

- Cine da Like pe facebook brandurilor: In special cei ce deja sunt loiali brandului, apoi cei ce vor sa urmeasca brandul si produsele lor dar si cei ce vor sa fie rasplatiti, cumva, in viitor, pentru ca au dat like. (Bogdana Butnar, Google.ro).

Citeste mai multe in live blogging-ul Wall-Street.ro. Citeste de asemenea si mai multe informatii privind cati bani castiga blogerii din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri