Uneori este dificil sa decizi daca vrei sa cheltuiesti pentru versiunea pro sau intreaga a unei aplicatii pentru terminale mobile. Versiunea gratuita poate fi “destul de buna” dar uneori nu poti scapa de reclamele enervante sau ai vrea sa ai acces la mai multe optiuni pentru cativa euro. Ce trebuie sa urmaresti pentru a decide daca renteaza sa platesti acea suma?

Citeste cu atentie lista de beneficii


Ce noi caracteristici vei primi odata cu upgrade-ul la versiunea platita? Atunci cand decizi sa treci la versiunea Pro, urmareste beneficiile pe care aceasta ti le va aduce. Daca aplicatia costa pana intr-un euro, de obicei renteaza sa platesti suma mica – chiar daca uneori doar te scapa de reclame, scrie Cnet. Daca aplicatia costa mai mult dar totodata ofera mai multe facilitati, iarasi, de obicei renteaza sa o cumperi. Daca insa costa mult si facilitatile nu se ridica la inaltimea asteptarilor, cauta si poate gasesti o aplicatie mai ieftina care sa intruneasca caracteristicile dorite de tine.

Citeste feedback-ul utilizatorilor


Comentariile ar trebui luate in seama si, de obicei, acestea nu sunt pline de spam-uri. Cu toate acestea, multe comentarii sunt, poate, complet “pe langa subiect” si nu cunosc indeaproape aplicatia respectiva. Uneori sunt si comentarii negative ale unor persoane care se arata nemultumite de faptul ca aplicatia respectiva nu este suportata pe terminalele lor – acestea ar trebui excluse din start. Nu uita sa te uiti si asupra altor aplicatii create de acelasi dezvoltator – iti poti da seama de succesul lor si iti poti face o idee daca merita sa platesti pentru prezenta aplicatie.

Cumpar-o, incearc-o


Pentru utilizatorii Android: Google Play (fost Android Market – n.r.) permite returnarea aplicatiilor in 15 minute de la achizitia ei. Uneori insa, acest rastimp nu este nici pe departe suficient – mai ales in cazul unor aplicatii precum Twitter unde ai nevoie de mai mult timp pentru a realiza cum functioneaza si ce faciliati ofera fata de versiunea din browser. In cazul iOS, trebuie sa ceri o returnare a fondurilor catre App Store. Per total, este recomandabil sa folosesti optiunile acestea in cazul aplicatiilor unde poti realiza rapid daca merita sau nu – wallpapere, colectii de sunete, widget-uri.

Cauta review-uri


Daca apreciati si alte opinii, probabil vei dori sa vezi ce au de spus alti utilizatori de pe Internet. Deseori poti gasi chiar si review-uri video, pe YouTube sau pe site-uri specializate. Daca majoritatea review-urilor sunt negative, poate ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa platesti pentru respectiva aplicatie.

Pune intrebari in social media


Nu ai degeaba cont pe Facebook sau pe forum-uri. Intreaba pe cei de acolo si ai sanse sa primesti raspunsuri concludente. Este un punct de pornire bun, mai ales ca in multe cazuri cunosti pe cei cu care comunici pe retele sociale. Mai mult, uneori poti primi raspunsuri mai ample decat poti gasi in orice review.

Asteapta oferte speciale


Desi nu este tocmai sigur, deseori atat Google Play cat si App Store includ oferte speciale si promotii la aplicatii.

Cum decizi daca achizitionezi sau nu o aplicatie? Spune-ne metodele tale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri