Logo Pinterest

De la lansare si pana in prezent, Pinterest a reusit sa atraga un numar tot mai crescut de branduri si companii care si-au creat un cont in scopuri de promovare si marketing.
Pinterest este una dintre putinele retele sociale de colectionare a continutului digital care a avut un parcurs ascendent de la data lansarii, fapt realizabil si datorita integrarii cu Facebook.

Pinterest - informatii cheie:

-numarul userilor care viziteaza zilnic site-ul a crescut de la inceputul lui 2012 cu 145%
- numarul utilizatorilor unici a crescut in februarie cu 52%, atingand 17,8 milioane
- in UK, continutul de pe Pinterest este mult mai diferit decat in Statele Unite si axat mai mult pe capitalul de risc
-peste 80% din pinuri sunt preluate de la alti utilizatori, continutul unic fiind destul de scazut
- fata de Facebook si Twitter, Pinterest a inregistrat cel mai mare avant in perioada data
-80% din utilizatorii Pinterest sunt femei
- intr-un studiu realizat de BlogHer s-a constatat ca femeile au mai multa incredere in informatiile gasite pe Pinterest decat in cele de pe Facebook sau Twitter
- Pinterest are un design simplu si atragator, preluat de foarte multe site-uri
- este foarte usor de utilizat
- este avantajos pentru marketing
-permite comentarii

Pinterest - mic ghid de utilizare

Pentru a-si face cont pe Pinterest utilizatorii trebuie sa primeasca o invitatie de la un user deja inregistrat sau sa ceara direct de la site o invitatie. In momentul inregistrarii, utilizatorilor li se cere conectarea contului de Pinterest cu cel de Facebook sau Twitter.
Dupa ce au contul facut, utilizatorii isi pot alege si crea singuri galeriile sau le pot folosi pe cele deja sugerate de site. Un avantaj Pinterest consta in faptul ca userii pot vedea galeriile altori utilizatori, sau pot cauta imagini dupa cuvinte cheie, existand totodata posibilitatea de repin. Pinterest permite utilizatorilor sa urmareasca alti useri, li se sugereaza interese sau utilizatori cu care au lucruri in comun si au de asemenea posibilitatea inserarii unui buton in tabul browserului pentru pinurile pe care le vor descoperi singuri si vor dori sa le adauge in galerii.