CV-ul lui Thompson se pare ca are trecut si un atestat in “stiinta computerelor”, luat la Stonehill College. Totusi, Stonhill a inceput sa ofere astfel de atestate mult mai recent decat este scris in CV-ul sefului Yahoo.

In loc de acest atestat se pare ca Thompson a primit o diploma in contabilitate si, probabil, un simplu curs introductiv in stiinta computerelor.

Descoperirea l-a infuriat pe actionarul Yahoo Daniel Loeb care a scris catre organismul de reglementare Securities and Exchange Commision (SEC) pentru a depune plangere.

Citeste si:

“Daca Domnul Thompson si-a falsificat diplomele de studii consideram ca 1) submineaza cunostiintele sale ca expert in domeniul tehnologic 2) reflecta un caracter slab al directorului executiv desemnat sa conduca Yahoo intr-o conjunctura critica”, a scris actionarul. “Acum, mai mult ca niciodata, Yahoo are nevoie de un lider de incredere”.

Daca se va dovedi ca CV-ul sefului companiei a fost falsificat, board-ul companiei va decide daca el va ramane la conducere sau nu.

Oficialii Yahoo au raportat insa ca, indiferent de ce scrie in CV-ul CEO-ului privind daca are sau nu diploma in stiinta computerelor, Thomson are pregatiri solide la nivel economic si marketing si este, in continuare, cel mai potrivit om pentru aceasta pozitie.