Eduardo Saverin (30 de ani), cel care l-a ajutat pe Mark Zuckerberg sa dezvolte reteaua de socializare Facebook, spune ca bunicul sau, Eugenio Saverin, este un evreu de origine romana, conform Forbes care citeaza publicatia braziliana Veja.

Eugenio Saverin a parasit Romania inainte de al Doilea Razboi Mondial si s-a stabilit in Brazilia. De altfel si bunicul cofondatorului Facebook a fost antreprenor, el fondand in 1952 lantul de haine pentru copii Tip Top.

Saverin este cel care a finantat crearea Facebook, el platind pentru serverele care au sustinut reteaua in la inceput, in 2004.De altfel, tanarul a fost primul director financiar al Facebook.

Saverin a parasit compania in aprilie 2005 cand actiunile sale au fost diminuate de la 34% pentru ca Facebook sa primeasca o noua finantare. La acel moment, Saverin a intrat in conflict cu Zuckerberg, fost coleg la Harvard, in privinta controlului Facebook.

Eduardp Saverin detine o participatie de 4% din Facebook, companie care in urma cu doua saptamani, cand a fost listata pe bursa, era evaluata la 104 miliarde de euro. Intre timp capitalizarea companiei a scazut cu 22%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
ICEE.fest: Google si Facebook vin cu cel mai mare numar de speakeri